Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League:

Klopp frustrert etter Uniteds mange langpasninger i storkampen. Selv har de 71 (!) flere i ligaen

Øyvind Alsaker forsvarer det med flere pasninger.

FRUSTRERT: Jurgen Klopp var misfornøyd og frustrert over José Mourinhos taktikk mot Liverpool, søndag. Her fra en kamp tidligere i vinter. Foto: Lynne Cameron / Sportimage via PA Images / NTB Scanpix
FRUSTRERT: Jurgen Klopp var misfornøyd og frustrert over José Mourinhos taktikk mot Liverpool, søndag. Her fra en kamp tidligere i vinter. Foto: Lynne Cameron / Sportimage via PA Images / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Liverpool-manager Jurgen Klopp var misfornøyd og frustrert etter gårsdagens poengdeling mellom Manchester United og Liverpool.

Grunnen var, ifølge BBC, hjemmelagets mange langpasninger.

- De spilte langballer i en vill kamp. Vi spilte bedre fotball og hadde bedre plan, sa Klopp til BBC etter kampen.

Hadde Klopp sjekket den offisielle Premier League-statistikken før han sa dette, hadde han sett at hans eget lag har langt flere langpasninger enn Manchester United.

- Ikke «stuereint»

Liverpool ligger nemlig på tolvteplass på lista over lag med flest langpasninger, med totalt 1417 av dem. «De røde djevlene» ligger på 17. plass med 1346 langpasninger, altså 71 færre.

LIVERPOOL-SUPPORTER: Øyvind Alsaker mener Mourinhos taktikk mot Liverpool i går var stygg. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
LIVERPOOL-SUPPORTER: Øyvind Alsaker mener Mourinhos taktikk mot Liverpool i går var stygg. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

- Nå har det vel litt også med at Liverpool har flere pasninger totalt sett, i tillegg til at de også har mer ball. Det er nok noe av grunnen, sier Øyvind Alsaker, Liverpool-supporter og TV 2-kommentator.

Alsaker sier det var ekstremt mange langpasninger av hjemmelaget i går, og synes ikke det er helt «stuereint» av José Mourinho.

- Mourinho lykkes på det til slutt i går, og de kunne kanskje også fått et mål til. Det blir jo litt kok, og jeg synes ikke det er helt stuereint å gjøre det når man er en så stor klubb. Det er stygt av Mourinho, sier Alsaker.

- Levde farlig

Liverpool leder statistikken over antall pasninger soleklart. De troner på toppen med 12 601 pasninger, mens Manchester United har 11 354. Det gir en forskjell på 1247 pasninger.

Men at Mourinhos taktikk er langpasninger mot et av ligaens beste lag, mener Alsaker altså at ikke er innafor. TV 2-kommentatoren mener at Mourinho åpenbart var stressa, og at det var derfor han satsa på langpasninger.

- De slet med det høye presset i førsteomgangen, mistet ballen og levde farlig i perioder.

Selv om Liverpool- og United-supportere helst skulle hatt alle tre poengene selv, ble det poengdeling på Old Trafford i går. Det synes Alsaker er helt greit.

- Med tanke på sjanser og slikt er det relativt greit. Lagene hadde hver sin omgang. Men jeg mener United selvfølgelig var litt heldigere som slapp unna to gule til Pogba, et gult til Rooney pluss at de fikk et offside mål. Det var noen avgjørelser som gikk i favør United der, men det var et greit resultat, sier han til Dagbladet.

- Urovekkende svake dommeravgjørelser

En ting han ikke mener er greit, er alle dommerfeilene som har preget forsidene av avisene denne Premier League-sesongen. Da også situasjonene fra i går.

- Det har vært mye dårlig dømming denne sesongen. Og det at assistentdommeren står mange meter feil og burde sett offsiden i går, mener jeg er urovekkende.

Alsaker synes det er synd at det har blitt mye fokus på dommerne i den engelske ligaen denne sesongen, særlig siden han mener de ellers har gjort en god jobb.

- Jeg har alltid synes at dømmingen egentlig har vært jævlig bra. Nå er det litt mer ujevnt. Men det er jo forskjell på dommerne. Det at det har blitt mye fokus på dommerne i år er litt urovekkende, men ellers gjør de jo en jævlig god jobb.

KROKFJORD GJESTER GAMEWEEK: Dagbladets Torgeir Krokfjord er gjest i årets første program, hvor det diskuteres om det er lurt å bruke wildcard allerede nå, eller vente til seinere i sesongen. Video: Per Ervland/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media