LIVERPOOL-TRENER: Jürgen Klopp ønsker ikke å spille kamp på julaften, men frykter at TV-selskapene får viljen sin. Foto: Reuters/John Sibley
LIVERPOOL-TRENER: Jürgen Klopp ønsker ikke å spille kamp på julaften, men frykter at TV-selskapene får viljen sin. Foto: Reuters/John SibleyVis mer

Sky vil sende Arsenal-Liverpool på julaften

Klopp frykter kamp på julaften: - Kan ikke kjempe mot det

Tror ikke folk vil se kamp den dagen.

(Dagbladet): Der andre ligaer tar fri og spillerne feirer jul med sine kjære, er Premier League kjent for å gjøre det motsatte.

Juletiden er den mest hektiske i den engelske toppdivisjonen, og det går sjelden mange dagene mellom kampene.

Andre juledag eller Boxing Day er fotballens høytidsdag, men nå kan selve julaften også bli tatt over av Premier League.

Skeptisk Klopp

Ifølge engelske medier skal Sky, som har TV-rettighetene til ligaen, vurdere å sette opp en kamp mellom Liverpool og Arsenal 24. desember.

Blir det tilfellet kan ribbespising og gaveopppakking kombineres med toppoppgjør i Premier League her hjemme i Norge.

Det er en idé Liverpool-manager Jurgen Klopp er lite begeistret for.

- Jeg kan ikke forestille meg at noen har lyst til å se på fotball den kvelden. Jeg tror ikke det er noe problem for folk å konsentrere seg om noe annet enn fotball på en så viktig kveld, sier han til The Guardian.

- Kan ikke kjempe mot det

Klopp er fullt klar over den enorme makten rettighetsinnhaveren sitter med. Sky har betalt astronomiske summer for rettighetene til Premier League, og har stor innflyttelse over når kampene skal spilles.

- Jeg tror ikke vi kan kjempe mot det. Sky må bestemme seg om de virkelig har lyst til å gjøre dette, om de virkelig har lyst til å sende supporterne ut i gatene den kvelden, og om de virkelig vil holde alle menneskene som jobber med TV borte fra hjemmene sine den kvelden.

Det er ventet at Sky tar en avgjørelse innen noen ukers tid.