Klopp har allerede bidratt til å skrive historie i Liverpool

Men ikke på den måten han ønsker.

TAR HAN SIN FØRSTE SEIER? Alle de tre første kampene til Jürgen Klopp som Liverpool-sjef har endt uavgjort. Det har bidratt til å skrive klubbhistorie. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
TAR HAN SIN FØRSTE SEIER? Alle de tre første kampene til Jürgen Klopp som Liverpool-sjef har endt uavgjort. Det har bidratt til å skrive klubbhistorie. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB ScanpixVis mer

• Følg Liverpool - Bournemouth her fra klokka 20.45!

(Dagbladet): En kvartfinaleplass i ligacupen ligger i potten når Liverpool tar i mot nyopprykkede Bournemouth på Anfield i kveld.

Hjemmelaget er selvsagt store favorittter, mot et «Cherries»-lag som sliter i Premier League. Joshua Kings lag har tapt begge sine to siste kamper med sifrene 1-5.

Liverpool sliter voldsomt med skadeproblemer før kveldens cupkamp. Spissene Christian Benteke og Daniel Sturridge er ute. Det samme er suspenderte James Milner og langtidsskadde Jordan Henderson.

Uavgjortbonanza Folket på The Kop håper uansett at Jürgen Klopp - endelig - skal kunne notere seg for sin første seier som Liverpool-boss.

Tyskerens tre første kamper - mot Tottenham, Rubin Kazan og Southampton - har alle endt uavgjort, og samtidig bidratt til å skrive historie i den røde delen av Merseyside.

Klopp har nemlig fortsatt på den vanvittige rekka med uavgjortkamper som Brendan Rodgers startet på før nord-iren fikk sparken.

I skrivende stund har nemlig åtte av Liverpools ni siste kamper endt uavgjort hvis vi inkluderer 1-1-kampen mot Carlisle, som Liverpool til slutt vant på straffekonk.

Sju av kampene har endt med nettopp de sifrene, altså 1-1.

Historisk Liverpool-historiker Ged Rea har gått gjennom klubbens historie, og funnet ut at den nåværende uavgjortperioden er den verste i Liverpools 123-årige historie, ifølge Liverpool Echo.

- Med tanke på prosentandelen av uavgjortkamper har klubben aldri tidligere vært i nærheten av denne perioden hvis du inkluderer Carlisle-kampen. Den lengste rekka med uavgjortkamper var Bob Paisleys første sesong som manager i 1974/75, sier Rea til lokalavisa.

I går endte tre av fire åttedelsfinaler i ligacupen med uavgjort -og dermed ekstraomganger. Sånn sett kan rekka kanskje forlenges i kveld.

Liverpool-fansen håper uansett å få sin første andel av «Klopp-magi» i kveld. En av tyskerens styrker som trener er evnen til å overbevise eget lag om hvilke ferdigheter de besitter.

Det fikk spillerne bevist under en av førstelagets første samlinger på Liverpools treningsanlegg. Da skal Klopp ha skrevet «T.E.R.R.I.B.L.E» på tavla - «F.O.R.F.E.R.D.E.L.I.G», blir den norske versjonen - og det er tydelig at tyskeren ønsker å gjøre noe med mentaliteten.

Målet bak stuntet er et ønske om at motstanderen sitter igjen med akkurat den følelsen etter å ha møtt Liverpool.

Talenttrioen Connor Randall, Joao Carlos Teixeira og Cameron Brannagan starter forøvrig alle for første gang i kveldens kamp. Joshua King starter på benken for «Cherries».

Slik er Liverpools startellever: Bogdan, Clyne, Toure, Lovren, Randall, Allen, Brannagan, Teixeira, Ibe, Firmino, Origi.

Bournemouth starter med disse elleve: Federici, Smith, Distin, Francis, Daniels, Stanislas, Arter, MacDonald, Ritchie, Pugh, Kermorgant.