VANT: Liverpools trener, Jürgen Klopp, var et stort smil etter at laget hans slo Barcelona på Wembley lørdag. Foto: AP Photo/Frank Augstein
VANT: Liverpools trener, Jürgen Klopp, var et stort smil etter at laget hans slo Barcelona på Wembley lørdag. Foto: AP Photo/Frank AugsteinVis mer

Klopp hylles av fansen etter at han nektet å snakke med journalist:
- Du kan skrive hva du vil

Fulgte opp klubbens boikott av The Sun etter at laget hans slo Barcelona 4-0 i London.

(Dagbladet): Liverpool FC hadde få problemer med stoppe Lionel Messi og Barcelona.

Da fløyta gikk på Wembley var stillinga 4-0, et resultat få hadde spådd før lørdagens kamp.

Likevel fikk lagets svært profilerte hovedtrener, Jürgen Klopp, oppmerksomhet av andre grunner enn de rent sportslige etter oppgjøret.

Nektet å svare på spørsmål

Grunnen til det var en pressekonferanse der han nektet å snakke med The Sun.

- Du kan høre etter og skrive hva du vil, men jeg svarer ikke på spørsmål fra din avis lengre, sa Klopp på et videopptak gjort av lokalavisa Liverpool Echo.

- Det handler ikke om at jeg jobber for Liverpool. Det er på grunn av ting som kommer til å skje i løpet av få dager eller de nærmeste ukene, la Klopp kryptisk til, uten at noen fulgte opp denne bemerkningen.

Boikotter avisa

Tyskerens nei har falt i god jord hos Liverpool-fansen, noe som blant annet kommer fram i kommentarfeltet på Liverpool Echos artikkel.

Tilhengerne av klubben, og flere andre beboere i Liverpool-området, har siden Hillsborough-tragedien den 15. april 1989 boikottet The Sun.

Årsaken er at avisa omtalte tragedien, der 96 mistet livet, på følgende måte:

«Noen supportere stjal fra lommene til ofrene». «Noen fans urinerte på de modige politimennene». «Noen fans banket opp politikonstabel som ga munn-til-munn».

Etterforskning frifant fansen

The Sun nektet lenge å unnskylde disse setningene.

Dette på tross av at etterforskningen av hendelsen har frifunnet Liverpool-fansen for skyld for den katastrofale ulykken i Sheffield.

Ifølge etterforskerne var det å åpne port C, og å dermed sende strømmen av supportere inn i midtseksjonene på stadionen, hovedårsaken til tragedien.

Politiet fikk også kritikk for å håndtere situasjonen som oppsto på en dårlig måte.

Dette i Taylor-rapporten publisert allerede sommeren etter ulykka.