Klopp i ny bok: - Jeg skulle egentlig bli doktor

Læreren hadde liten tro på Liverpool-treneren.

AVSLØRER BARNDOMSDRØMMEN:  Liverpool-manager Jürgen Klopp forteller åpenhjertig om trenerkarrieren i boka "Reading the Game" som kommer ut på engelsk denne uka. Foto: NTB / Scanpix
AVSLØRER BARNDOMSDRØMMEN: Liverpool-manager Jürgen Klopp forteller åpenhjertig om trenerkarrieren i boka "Reading the Game" som kommer ut på engelsk denne uka. Foto: NTB / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Boka om Jürgen Klopps siste sesong i Borussia Dortmund kommer ut på engelsk denne uka.

Verket var opprinnelig tysk, men nå får også engelske fans muligheten til å lese mer om den populære tyskeren som ankom Liverpool denne høsten.

I e-boka forteller treneren åpenhjertig om opp- og nedturer, om følelesregisteret han viser fra sidelinja, og om hans noe sekulære forhold til fotballen, skriver Guardian.

- Helt ærlig, så er fotball dødsens seriøst i 90 minutter, og det er det. Hele sirkuset som er bygget opp rundt det, og hovedpersonene som liksom skal være ditt eller datt - det er åpenbart helt sykt, og jeg er glad for at jeg er smart nok til å se det (fotballen) for hva det er. Derfor foretrekker jeg å ha en mer humoristisk tilnærming til det, forteller han slik kommer det fram i boka. 

Men det er kanskje barndomsdrømmen til Klopp som kommer som den største overraskelsen for mange. Den tyske treneren hadde nemlig en helt annen bransje i tankene da han var ung.

- Opprinnelig ville jeg bli doktor. Jeg tror fremdeles at jeg til en viss grad har «hjelpersyndromet», forteller han i boka.

Om dette dreier seg om et omsorgssyndrom eller et hjelpersyndrom er uvisst - men i går gikk også Liverpool-spillerne ut og berømmet Klopps intime sider på klubbens egen hjemmeside.

Doktoravsløringen går nå som en farsott på sosiale medier, og antakeligvis priser både tyske og engelske fans seg takknemlige for at tyskeren aldri fulgte barnedrømmen. 

Likevel er han klar på at det aldri var noen reell konkurranse mellom de to bransjene. 

- Men jeg skal ikke lyve, jeg tror ikke jeg var smart nok til å få en medisinsk karriere. Når de delte ut vitnemålene sa læreren: «Jeg håper det ordner seg med fotballen, ellers lover det ikke særlig bra for deg».