Klopp langer ut: - Galskap

Reagerer på at Europa League-finalen går i et land som er så langt borte.

REAGERER: Liverpool-manager Jürgen Klopp reagerer på at Europa League-finalen spilles i Baku. Foto:    REUTERS/Sergio Perez/NTB Scanpix
REAGERER: Liverpool-manager Jürgen Klopp reagerer på at Europa League-finalen spilles i Baku. Foto: REUTERS/Sergio Perez/NTB ScanpixVis mer

I går ble det klart at byrivalene Arsenal og Chelsea møtes i Europa League-finalen. Men det blir ikke noe London-oppgjør, for kampen spilles i den Aserbajdsjans hovedstad Baku.

Arsenal raser mot UEFA siden de to engelske klubben kun får 6000 billetter hver til sine supportere, på en stadion som har plass til 68.700 tilskuere.

Men det som også bekymrer mange supportere er de vanvittige prisene for opphold, billetter og flyreise. På dagens pressekonferanse fikk også Liverpool-manager Jürgen Klopp spørsmål om temaet.

Liverpool møter som kjent Tottenham i Champions League-finalen som spilles i spanske Madrid.

- Selv om Madrid er dyrt - det er klart det er veldig dyrt - er det iallfall ikke i en annen del av verden. Men å dra til Baku i en Europa League-finale er skikkelig morsomt. Folkene som tar disse avgjørelsene, jeg vet ikke hva de har spist til frokost når de gjør slik, sier Klopp.

SEIER: Det tok helt av for norske Liverpool-fans da det ble klart at det britiske laget sikret seg finaleplass i Champions League. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Aserbajdsjan ligger langt øst på grensa til blant annet Iran. Det tar rundt fem og en halv time med fly fra London til Baku.

- Baku, jeg har ikke peiling på hvordan man kommer seg dit, om de har flyruter i det hele tatt. Disse avgjørelsene må være mye mer fornuftige. Det virker uforsvarlig, jeg vet ikke hvordan de gjør det, sier Klopp.

Tyskeren forteller at han hører rykter om hotellrom som vanligvis koster 1000 kroner natta gå for mer enn 27 000.

- Det er bare galskap. Hva kan jeg si, jeg sympatiserer mye med dem, sier Liverpool-manageren om fansen som må ta den lange turen og betale dyrt for opplevelsen.

Dagbladet har tidligere skrevet om dyre priser i forbindelse med Champions League-finalen. Det kan du lese mer om her: