Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klopp med skuffende Anfield-debut

Tamt Liverpool mot Rubin Kazan.

BERGET POENG: Emre Can utlignet for Liverpool. Foto: Scanpix
BERGET POENG: Emre Can utlignet for Liverpool. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Liverpool - Rubin Kazan 1-1 (1-1)

(Dagbladet): I sin første kamp på Anfield som Liverpool-manager var Jürgen Klopp ute etter å begeistre hjemmepublikummet. Etter en rufsete innledning på Europa League-oppgjøret mot Rubin Kazan, hvor Marko Devic sendte russerne i ledelsen på utsøkt vis etter et kvarter, slo Klopps menn tilbake.

Vendepunktet kom i det 36. spilleminuttet, da Rubin-kaptein Oleg Kuzmin pådro seg sitt andre gule kort for kvelden i duell med Emre Can. Og bare 50 sekunder seinere utlignet sistnevnte med en scoring fra kloss hold.

I andre omgang fikk Liverpool det imidlertid langt tøffere: Selv om engelskmennene var én mann mer, forsvarte gjestene seg på klokt vis og nektet dem mer enn ett poeng.

Overrasket Etter 63 minutter foretok Klopp også et overraskende bytte. Mens Rubin lå lavt og kompakt med hele laget rundt sin egen 16-meter, valgte den tyske manageren å ta «boksåpneren» Phillippe Coutinho av banen.

Brasilianeren hadde vært Liverpools mest aktive spiller offensivt, men så ut til å ha en forståelse med Klopp om at han ikke skulle spille mer enn en times tid.

Coutinho tok Klopp i hånda da han gikk av banen og begge nikket med hodet - sannsynligvis med søndagens kamp mot Southampton i tankene.

Benteke tilbake Anfield-publikummet kunne i det minste glede seg over at mannen som erstattet Coutinho var skadeforfulgte Christian Benteke. Etter rundt en måned på sidelinjen grunnet en hamstringskade, viste dog belgieren at han trenger noen kamper før storformen er inne.

Det ble også tydelig at Benteke mangler en del på timingen i spillet sitt da han på klønete vis sendte et strøkent innlegg fra Nathaniel Clyne over mål 17 minutter før full tid.

Ikke lenge etter kom den høyreiste angriperen enda nærmere scoring, men da traff han stolpen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!