PINLIG KVELD: Jürgen Klopp gir instrukser til Dejan Lovren, som ble byttet ut etter en snau halvtime. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
PINLIG KVELD: Jürgen Klopp gir instrukser til Dejan Lovren, som ble byttet ut etter en snau halvtime. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Klopp slakter forsvaret

Klopp og Liverpool slaktes: - Flaut og ydmykende

Har ikke sluppet inn så mange mål etter ni ligakamper siden 1964/65-sesongen.

(FourFourTwo): I Liverpool har sesongen gått fra vondt til verre for Jürgen Klopps mannskap. De røde står med én seier på de seks siste ligakampene, og har ikke sluppet inn så mange mål (16) så tidlig i sesongen siden 1964/65-sesongen. Kun fem lag har sluppet inn mer i Premier League.

Klopp uttalte at han «ikke kunne tro det» da han ble gjort oppmerksom på den dårlige statistikken etter kampen, skriver Independent.

De røde er nærmere jumboplass (ti poeng ned) enn førsteplass i øyeblikket, og allerede hele 12 poeng bak ligaleder Manchester City. Ikke overraskende er det derfor bare slakt å få i engelske aviser dagen derpå for Liverpool og Klopp:

«Klopp har mottatt fortjent hyllest for måten han har gitt Liverpool fornyet energi de siste to årene og for den dristige, fine angrepsfotballen, men forsvaret, som har vært en svakhet de siste sju sesongene, med stadig bytte av spillere, har blitt verre», skriver Oliver Kay i The Times, som gir Klopp skylda for Liverpools «komiske feil».

«I en halvtime produserte Jürgen Klopps kollektive mannskap noe av det verste forsvarsspillet som har blitt gjort av en eliteklubb i Premier League denne sesongen, og individuelt en kandidat til den verste halvtimen på en bane i nyere tid», skriver Barney Ronay i The Guardian under tittelen «Dejan Lovren og Liverpool introduserer oss for kunsten å ikke forsvare seg».

«Det var Dejan Lovren som tok 'the walk of shame', men Jürgen Klopp kunne tatt av hele forsvaret etter 31 minutter og gitt dem tilbake til produsenten som defekte varer», skriver Paul Hayward blant annet i The Telegraph.

«Dette var flaut, ydmykende, og mest fortellende var det at borteseksjonen var nesten tom da kampen ble blåst av. Når de voldsomt lojale Liverpool-tilhengerne har gitt opp håpet, vet du at du har store problemer. Og de har rett til å spørre hvor Liverpool er på vei under Jürgen Klopp», skriver John Cross i Daily Mirror.

«Defensive forestillinger som den på søndag vil gjøre den mislykkede jakten på Southamptons og nederlandske Virgil van Dijk i sommer enda vondere», skriver BBCs Matt Davis.

- Defensivt er det nok det verste jeg har sett av Liverpool siden de tapte 6-1 mot Stoke mot slutten av 2014/15-sesongen, sier Liverpools Echos James Pearce, som særlig kaller det første målet «fullstendig, fullstendig latterlig».

Slik var baklengsmålene mot Tottenham:

1-0: En enkel ball slås over hodet på Lovren, som ikke leser spillet. Kane får tid og rom til å dra seg forbi Matip og overliste Mignolet.

2-0: Hugo Lloris bryter et Liverpool-angrep og kaster ballen mot Harry Kane. Lovren passer i utgangspunktet på spissen, men bommer på utspillet og Kane får fri bane til å servere Son en scoring på sølvfat. Lovren blir seinere byttet ut.

3-1: Et frispark slås inn i boksen hvor Matip stanger ballen ut i farlig rom. Ingen Liverpool-spillere er på ballen, som Dele Alli i stedet hamrer i nettet.

4-1: Mignolet kommer ut på et frispark for å bokse, men bommer på ballen. Ballen lander hos Vertonghen hvis avslutning blokkeres på streken, før Kane scorer på returen.

Det som også er bekymringsfullt for spillerne er at de har mistet overtaket på de andre storlagene. Forrige sesong tapte ikke Liverpool mot noen av de øvrige topp 6-lagene (5-5-0). Denne sesongen har de tapt to av fire (0-5 mot Manchester City, 4-0 mot Arsenal og 0-0 mot Manchester United).

Manchester City981032-425
Manchester United962122-420
Tottenham962119-620
Chelsea951317-1016
Arsenal951317-1216
Watford943215-1715
Newcastle942310-814
Burnley93428-913
Liverpool934214-1613
Southampton93338-912
Huddersfield93337-1012
Brighton93249-1011
West Bromwich92437-1010
Leicester923412-149
Swansea92256-108
West Ham92258-178
Stoke922510-208
Everton92257-188
Bournemouth92166-137
Crystal Palace91082-193

Nådeløs mot spillerne

Etter kampen var Klopp nådeløs mot egne spillere. Normalt har han noe positivt å si, selv etter 0-5 mot Manchester City var det ikke bare slakt å få. Etter Wembley-kampen hadde pipa endelig fått en annen lyd.

Tyskeren mente at han kunne gjort det bedre selv om han var ute på gressmatta.

- Vi må bevise at vi er bedre forsvarsspillere enn vi var i dag. Den eneste måten å fikse det på, er å være sterke. Det første målet ville ikke skjedd om jeg var på banen, i treningsbukser, sier Klopp ifølge Sky Sports.

Han omtaler den første scoringen som «dårlig, dårlig, dårlig».

- Det handlet bare om å forsvare seg. Alt som skjedde var så åpenbart.. du kan ikke få resultater med slike forestillinger. Hele kampen var for det meste vår feil. Vi gjorde det mye lettere for dem, sier Klopp, som mener de røde var svake på alle baklengsmålene.

Selv om Lovren ble tatt av banen allerede etter en halvtime, ville ikke Klopp henge ut enkeltspillere etter kampen.

- Jeg vil ikke skylde på spillere. Lovren var ikke verre enn andre. Vi måtte gjøre noe, gjøre oss selv mer stabile. Det var mer det at Joe (Gomez) trengte mer beskyttelse der inne, med Emre (som kom inn som høyreback journ.anm.), men det fungerte ikke, sier Klopp, som sier han kunne tatt av hvem som helst.

- Jeg kunne tatt av en annen, det ville ikke utgjort stor forskjell. Vi slapp likevel inn to mål til etter at Dejan forlot banen. Jeg tror ikke han føler seg bra. Det er ok. Ingen bør føle seg så bra for øyeblikket, sier Klopp.