Klopp om Champions League-trekningen: – Helt sykt

Jürgen Klopp tror det skal bli vanskelig å forsvare Champions League-tittelen, og mener gruppespillet aldri har sett tøffere ut.

HOLD FAST: Jürgen Klopp hadde et godt grep rundt Champions League-trofeet da Liverpool slo Tottenham i finalen i juni. Det skal bli tøft å forsvare tittelen. Foto: Shutterstock Editorial.
HOLD FAST: Jürgen Klopp hadde et godt grep rundt Champions League-trofeet da Liverpool slo Tottenham i finalen i juni. Det skal bli tøft å forsvare tittelen. Foto: Shutterstock Editorial.Vis mer

Onsdag kveld ble Ajax, Slavia Praha og Club Brugge de siste klubbene til å sikre en plass i Champions League-gruppespillet.

Turneringen går av stabelen uten norsk deltakelse også denne gangen, og når man ser på klubbene som vil være en del av den gjeve turneringen, kan man begynne å lure på hvordan det hadde gått.

– Wow!

Nå som samtlige 32 lag er klare, er naturligvis seedingen det samme. Den har også fått Jürgen Klopp, Liverpool-manager og regjerende Champions League-mester, til å heve på øyebrynene.

– Noen fortalte meg hvordan gruppene kan bli, og det er helt sykt. Gruppene kommer til å bli utrolige. Jeg tror aldri det har vært sterkere lag på 2. seedingen, sier tyskeren til The Mirror.

Trekningen starter klokka 18.00 torsdag, og her er hele seedingen:

Pott 1: Liverpool, Chelsea, Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München, PSG, Zenit St. Petersburg.

Pott 2: Ajax, Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Sjakhtar Donetsk, Tottenham, Benfica.

Pott 3: Lyon, Bayer Leverkusen, Valencia, Red Bull Salzburg, Inter, Olympiakos, Dinamo Zagreb, Club Brügge

Pott 4: Galatasaray, RB Leipzig, Atalanta, Lille, Slavia Praha, Røde Stjerne, Genk, Lokomotiv Moskva.

– Jeg tror det aldri har vært en sterkere andreseeding, mener Klopp.

– Alle burde være i pott 1, men det er ikke nok plass der. Jeg tror det aldri har vært en sterkere pott 3 heller. Og i pott 4 kan du få Leipzig. Wow!

Nordmenn involvert

Det ligger an til å bli en spennende Champions League-høst, og samtlige klubber vil nok sitte spent med når trekningen går av stabelen i Monaco.

En marerittgruppe, ofte omtalt som «dødens gruppe», kan se slik ut:

Liverpool, Real Madrid, Inter, RB Leipzig. En annen variant kan være Manchester City, Atlético Madrid, Lyon og RB Leipzig.

Samtidig vil en langt svakere gruppe kunne bestå av Zenit, Benfica, Olympiakos og Genk.

Det er flere nordmenn som kan få tøff motstand i Champions League.

Omar Elabdellaoui spiller for 3.-seedede Olympiakos. I samme pott finner vi landslagsferskingen Erling Braut Haaland, som spiller for Red Bull Salzburg. I pott fire finner vi også Martin Linnes og Sander Berge, som spiller for henholdsvis Galatasaray og Genk.

Europa League

Det er imidlertid ikke bare Champions League som er i fokus torsdag kveld. Klokka 19.00 skal Molde i aksjon mot Partizan Beograd, i den siste og avgjørende kvalifiseringskampen før gruppespillet skal trekkes fredag.

Fra før er allerede Rosenborg sikret en plass i gruppespillet, etter at deres drøm om Champions League-spill ble knust av Dinamo Zagreb tirsdag kveld.

Molde tapte det første oppgjøret i Beograd 2-1, og har med andre ord et brukbart utgangspunkt før kveldens returoppgjør i rosenes by.

Nivået i Europa League ligger også an til å bli ganske høyt. Storlag som Manchester United, Roma, Arsenal, Sevilla og Porto er blant lagene som blir å se der.