Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klopp om Fergusons store frykt: - Jeg tror det han sa var positivt

Foran helgas derby.

GODT FORHOLD: Liverpool-manager Jürgen Klopp forteller til pressen foran helgas derby mot Manchester United at han har stor respekt for United-legenden sir Alex Ferguson - og at de har hatt kontakt siden Ferguson ga seg som manager. Foto: NTB Scanpix
GODT FORHOLD: Liverpool-manager Jürgen Klopp forteller til pressen foran helgas derby mot Manchester United at han har stor respekt for United-legenden sir Alex Ferguson - og at de har hatt kontakt siden Ferguson ga seg som manager. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Liverpool-manager Jürgen Klopp møtte pressen i ettermiddag foran møtet med Manchester United søndag.

Klopp så laget redde ett poeng rett før slutt mot Arsenal onsdag- men Liverpool-laget mangler flyt. Laget står bare med to seiere i Premier League på de siste sju kampene.

-  Vi må være forberedt til en kamp mot Manchester United. Begge lagene trenger poengene for å holde følge med lagene i toppen. Det hadde vært noe annet dersom vi var 20 poeng foran alle og ledet tabellen. Jeg elsker derbyer. Det er som salt i suppen, sier Klopp på en pressekonferanse som startet klokka 12.

Liverpool - Manchester United er blitt et av de klassiske oppgjørene i engelsk fotball, men ingen av lagene har imponert voldsomt denne sesongen. Liverpool er nummer ni og United nummer seks før helgas serierunde.

- Fotballfan På spørsmål om Liverpools spillestil og om han selv tenker at underholdning er viktig, brukte Klopp noen sekunder på å samle tankene.

- Oi, sier Klopp, før han stopper i noen sekunder.

- Først av alt er jeg en fotballfan. Jeg liker å bli underholdt når jeg ser fotball. Det er noe av det viktigste. Det er det som skaper interesse. Vi må vinne og tape sammen, men samtidig må vi spille fotball som folk skal snakke om, sier Klopp.

Han fortsetter:

- Det skal være mange scoringer. Det er slik fotball skal være. Fotball skal ikke bare handle om taktikk. Ingen snakker om at en spiller står to meter for langt til venstre. Fotball handler om så mye mer. Atmosfæren på stadion og de vakre scoringene, sier Klopp.

- Fotballens John Lennon Tidligere i vinter uttalte sir Alex Ferguson at han fryktet at Klopp ville utgjøre en forskjell hos Liverpool - og sa videre at han var engstelig for at «Liverpool skal klatre forbi oss».

- Først og fremst hadde jeg noen fine øyeblikk med sir Alex. Jeg er en litt yngre manager og det var en ære å få snakke med han. Kanskje det er det største som en manager (kan gjøre): Å sitte og lytte. Men det var ikke lett å forstå språket hans, sier Klopp med et glis, og hinter til Fergusons skotske morsmål.

Klopp fortsatte å snakke om Ferguson:

- Han er kanskje den største noensinne: Fotballens John Lennon.  Jeg har stor respekt for det han gjorde som manager og det er ikke lett å gjenskape. Det han sa (om Liverpool-frykten) vet jeg ikke noe om, men jeg tror det han sa var positivt, for vi vi har hatt fine stunder sammen, sier Liverpool-manageren.

Liverpool møter en noe presset Manchester United-manager Louis van Gaal søndag ettermiddag. Den nederlandske sjefen har slitt med å skape resultater. Klopp fikk på dagens pressekonferanse spørsmål om de to trenernes ulikheter.

- Louis van Gaal og jeg er forskjellige. Det er åpenbart. Vi har ikke møttes så mange ganger, men det har ingenting å si. Begge ønsker suksess og begge må jobbe hardt for å klare det. Vi har forskjellige syn på fotball.  Han har mer erfaring. Jeg er kanskje mer livlig på sidelinja, sier Klopp.

Kampen starter klokka 15.05 søndag.

Helgas kamper:

Lørdag: (22. runde, 16.00): Tottenham — Sunderland 13.45, Bournemouth — Norwich, Chelsea — Everton, Manchester C. — Crystal Palace, Newcastle — West Ham, Southampton — West Bromwich, Aston Villa — Leicester 18.30.

Søndag: (22. runde): Liverpool — Manchester U. 15.05, Stoke — Arsenal 17.15.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media