UFORSTÅELIG: Jürgen sliter med å forklare hva som skjedde mellom 53. og 58. minutt. I løpet av fem minutter scoret Arsenal tre mål. Foto: Kieran McManus / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
UFORSTÅELIG: Jürgen sliter med å forklare hva som skjedde mellom 53. og 58. minutt. I løpet av fem minutter scoret Arsenal tre mål. Foto: Kieran McManus / BPI / REX / Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Liverpool spilte 3-3 mot Arsenal

Klopp om kollapsen:
- Vanskelig å forklare

Liverpools prestasjon borte mot Arsenal var som natt og dag. Etter 3-3-thrilleren slet Jürgen Klopp med å forstå hvorfor laget hans klappet sammen.

Liverpool viste strålende offensivt spill i fredagens førjulsfest i London. Gjestene var klart best i første omgang og syntes å ha full kontroll i Arsenals storstue. Men trepoengeren var alt annet enn trygg etter at Mohamed Salah økte til 2-0 i det 52. minutt.

I løpet av de fire-fem minuttene som fulgte snudde Arsenal kampen helt på hodet. Plutselig ledet hjemmelaget 3-2 etter kjappe scoringer fra Alexis Sánchez, Granit Xhaka og Mesut Özil.

- Det er vanskelig å forklare det. Vi burde vært foran med tre, fire eller fem mål før de scoret på et innlegg. Det føles rart, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp etter toppoppgjøret.

Hadde det ikke vært for Roberto Firminos utligning etter 71 minutter, hadde Arsenal sneket seg forbi Liverpool på tabellen. I stedet er det Klopps mannskap som fortsatt holder på den viktige fjerdeplassen. Arsenal ligger rett bak med ett poeng mindre.

- Uavgjort borte mot Arsenal er et godt resultat for de fleste lag i verden, men det føles ikke så godt akkurat nå. Vi grep ikke sjansen, men tre mål burde vært nok. Arsenal var ikke med i kampen bortsett fra ti minutter, sa Klopp.

- De fem minuttene var avgjørende og ikke lett å forklare. Vi må lære av det, for vi blir nødt til å reagere på en annen måte, la tyskeren til.

Liverpool har i flere sesonger slitt defensivt, men syntes å ha tettet hullene med kun to baklengsmål på sine fem siste Premier League-kamper før møte med Arsenal. Fredag fikk Klopp igjen noe å tenke på.

NTB