OPPGITT: Liverpool-manager Jürgen Klopp ble stilt noen rare spørsmål før kampen mot Spartak Moskva. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev/NTB Scanpix
OPPGITT: Liverpool-manager Jürgen Klopp ble stilt noen rare spørsmål før kampen mot Spartak Moskva. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev/NTB ScanpixVis mer

Jürgen Klopps pressekonferanse

Klopp reagerer på bisart spørsmål: - Jeg forstår ikke bransjen lenger

Liverpool-manageren holdt pressekonferanse før Champions League-kampen mot Spartak Moskva. Det ble et sirkus.

Spartak Moskva - Liverpool 20.45 (Viasport 1)

(FourFourTwo): - Nå er jeg spent!

Liverpool-manager Jürgen Klopp klarer ikke å skjule gleden over at han for aller første gang har Roberto Firmino, Philippe Coutinho, Sadio Mané og Mohamed Salah tilgjengelig i kamp.

Det tok litt tid før Coutinho var tilbake i laget etter flørten med Barcelona i sommer, og Mané har vært suspendert i hjemlig liga og cup de siste tre kampene. Nå kan Klopp endelig se «Fantastic Four» (som de har blitt døpt i engelsk presse) i aksjon samtidig.

- Det er godt å ha alle her, det er fint. Det føles godt, men det betyr ikke noe. Jeg tror ikke på navn. Jeg tror på prestasjoner. De må alle passe sammen og det er det vi må forsøke å få til, sier Klopp ifølge Liverpool Echo.

De fire spilte sammen i oppkjøringen i 3-0-seieren over Bayern München, og ga samtidig fansen drømmer om hva Liverpool-angrepet kan gjøre på en god dag.

Det trengs i Moskva, for Liverpool sleit på bortebane sist klubben var i Champions League. Det er åtte år siden sist klubben vant på bortebane i turneringen (november 2009 mot Debrechen), men har bare spilt tre kamper borte siden.

Bør vinne

Liverpool møter et Spartak Moskva som sliter i hjemlig liga. Hovedstadslaget er nummer åtte og står med kun tre seire på de elleve første kampene. Laget spilte 1-1 mot Maribor i den første gruppespillkampen.

Liverpool spilte på sin side 2-2 mot Sevilla på Anfield, og poengtap i Russland vil fort føre til kritiske spørsmål.

- Vi startet med en hjemmekamp og vant ikke, så det er ikke positivt, men det var likevel ett poeng, sier Klopp.

- Dersom vi ikke vinner noen bortekamper så vil vi ikke ha en sjanse eller det vil bli ganske vanskelig å komme til neste runde, men vi bør ikke tenke på dette, sier tyskeren.

Merkelig seanse

Selv om deler av pressekonferansen handlet om det sportslige, kom det noen merkelige spørsmål i løpet av de ti minuttene seansen varte.

Liverpool Echo skriver at det var «den merkeligste og mest poengløse pressekonferansen noensinne». Mikrofonproblemer, en tolk som sleit og latterlige spørsmål var noen av ingrediensene.

- Det startet dårlig, gikk raskt nedover og så nådde det et klimaks som fikk tærne til å krølle seg, mener journalisten James Pearce, som var til stede.

En journalist stilte blant annet følgende spørsmål:

- Du har tidligere snakket om at du ble forelsket i Liverpool. I går hørte vi Mauricio Pochettino si at han er forelsket i Harry Kane. Er du forelsket i noen av dine Liverpool-spillere?

Ansiktsuttrykket sa det meste, før en oppgitt Klopp svarte følgende:

- Jeg er imponert over at vi er på en pressekonferanse i Champions League og snakker om ting som dette. Jeg forstår virkelig ikke bransjen lenger, men ja, jeg har sagt at jeg er forelsket i denne klubben og det inkluderer spillerne. Jeg elsker faktisk Harry også. Kane. Men han er en Tottenham-spiller, så.. Jeg elsker god fotball, det er slik det er, så ja.

Etterpå startet den russiske tolken å oversette det som hadde blitt sagt, men da brøt Liverpool-manageren inn.

- Faktisk er det ikke viktig. Spørsmålet og svaret var ikke viktig for oss, det var bare en engelsk greie. Det er bortkastet tid, la Klopp til.

Da noen fra bakerste rad sa at de ikke hørte så godt, kom det fra manageren:

- Er det bedre? For å være ærlig så har det ikke vært så viktig å høre noe fram til nå.

Sliter

Spartak Moskva har store skadeproblemer før kveldens kamp. 20 spillere har vært på skadelisten siden juni.

Russiske Sport Express hadde overskriften: «Spartaks mareritt» etter at laget spilte 2-2 mot tabelljumbo Anzhi i helga.

Det var sjette gang denne sesongen at klubben mistet poeng etter å ha ledet kampen. Det har forøvrig også vært et av Liverpools problemer under Jürgen Klopp (mistet 20 poeng siden starten av forrige sesong).

Klubbene har møttes fire ganger tidligere og begge står bokført med to seire hver.