Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klopp reagerer på ekspert-lag: - En vits

Sky Sports satte opp et kombinert Manchester United og Liverpool med kun Liverpool-spillere. Det reagerer Jürgen Klopp på.

I GODT HUMØR Liverpool-manager Jürgen Klopp smilte og lo på pressekonferansen før storkampen mot Manchester United.Foto: NTB Scanpix
I GODT HUMØR Liverpool-manager Jürgen Klopp smilte og lo på pressekonferansen før storkampen mot Manchester United.Foto: NTB Scanpix Vis mer

Manchester United - Liverpool søndag 17.30

LIVERPOOL (Dagbladet): Etter en to uker lang landslagspause møtes gigantene Manchester United og Liverpool til dyst i Premier League. Det blir andre gang Ole Gunnar Solskjær får bryne seg på Jürgen Klopp.

Klopp var i strålende humør da han møtte pressen to dager før den store duellen, hvor han smilte sitt karakteristiske smil og lo høyt ved et par anledninger.

Solskjær uttalte i forrige uke at «det er en perfekt kamp for oss» da han adresserte kampen, et utsagn Klopp har fått med seg.

- De har sagt at vi er den perfekte motstanderen nå. Jeg tror ikke det er mange lag som ville elsket å spille mot oss for øyeblikket. Det virker som om Manchester United er det eneste laget som ønsker det. Vi må sørge for at det er en misforståelse, sier Klopp og fortsetter:

- Men det er normalt, jeg ville gjort det samme hvis situasjonen var motsatt. Dette er en kamp som kan endre alt, og jeg ville tilpasset det slik, så hvorfor skal ikke Ole gjøre det? Så jeg forstår det.

KRITISK: I et eksklusivt intervju med svenske Expressen går Zlatan Ibrahimovic til angrep på landslagssjef Janne Andersson. Video: Expressen. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

- En vits

Utenfra er det bred enighet om at Liverpool skal slå Manchester United komfortabelt. Det er ikke noe Klopp og resten av laget bruker tid på.

- Vi ignorerer det. Denne kampen er så lett, ikke kampen mot United, men den kampen alle rundt oss spiller. Da Sky Sports laget en kombinert ellever og du hadde elleve spillere fra Liverpool, så var det som en vits. Det er som å bygge opp til et bananskall. Det er det alle ønsker å se. Verden i øyeblikket er et sirkus og vi er i sentrum. Noen vil vi skal vinne, noen vil vi skal tape. Jeg er hundre prosent klar over hva styrken til Manchester United er, sier Klopp.

Det var Sky Sports-ekspert Danny Mills som satte opp elleve Liverpool-spillere i elleveren da styrkeforholdet mellom lagene skulle vurderes.

Skadeproblemer

Manchester United har hatt flere skadeproblemer på sentrale spillere den siste tiden. David de Gea, Paul Pogba, Aaron Wan-Bissaka, Anthony Martial, Jesse Lingard og Luke Shaw har alle vært på sidelinja.

- Det er ikke min jobb å snakke om, og det er ikke lett for Ole å snakke om, men de har hatt mange skader. Du tenker alltid at det er en grunn for skadene, men det er ikke slik. Det er tilfeldig at de har hatt disse skadene, og det gjelder viktige spillere for dem. Ingen kan spille den samme type fotball når fem førstelagsspillere er ute. Du kan kanskje få samme resultatet om humøret er annerledes, men du kan ikke spille samme type fotball, sier Klopp.

- For fire dager siden tror jeg Ole sa at det ikke var noen mulighet for at De Gea og Pogba ville rekke kampen. I dag sier han kanskje, i morgen er de 100 prosent klare. Martial vil være tilbake, alt det der. Det er slik Ole gjør det, sier Klopp, som ikke mener at Solskjær spiller «mindgames» med dette utsagnet, noe han seinere utdypte da en journalist påpekte dette.

- Jeg sa ikke at han spilte «mindgames». Kanskje spillerne har blitt bedre over natta.

Liverpool har på sin side hatt skader på Alisson Becker, Mohamed Salah og Joël Matip. Alle tre kan rekke kampen mot Manchester United, men Klopp ville ikke gi noen garantier for det.

Liverpool-manageren forteller at det er mye vanskeligere å forbedre seg til kamper i England enn i Tyskland, på grunn av informasjonen som er tilgjengelig.

- Jo mindre motstanderen vet om oppstillingen din, jo bedre er det. Det er en fordel. Etter fire år i England er det fortsatt rart hvor lite du vet om spillere er friske eller ikke. I Tyskland tillater vi pressen til å være på trening fire-fem ganger i uka. Så hvis en spiller ikke er på trening, så kan du ikke gjemme deg unna det, for alle vet det, sier Klopp.

Kan tangere rekord

Liverpool står med 17 strake seire i ligaen og kan tangere Manchester Citys rekord på 18 strake seire i Premier League. Klopp fikk spørsmål om hvor mye han nyter slike storkamper.

- Mye, mye, sier Klopp med latter i stemmen.

- Det er saltet i suppen. Det er fantastisk. Vi snakket om liknende ting tidligere. Du elsker å forberede deg til en slik kamp i minst en uke, eller to uker. Nå har vi hatt landslagspause, men det gjelder begge lag. Spillerne kom helskinnet tilbake, noe som er veldig, veldig viktig. Vi har hatt tre-fire dager med hele troppen til å forberede oss på. Jeg elsker det, sier Klopp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media