Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sadio Mané er tryggere på seg selv og nær verdenseliten, mener Klopp

Klopp roser «verdensklasse»-Mané: - Langt tryggere på seg selv

Jürgen Klopp er meget imponert av Sadio Manés sesongstart. Forklaringen på senegaleserens storspill skal være enkel.

IMPONERT: Jürgen Klopp mener Sadio Mané er klar for å ta samme steg som Mohamed Salah etter sin gode sesongstart. Foto: Reuters/Phil Noble/NTB Scanpix
IMPONERT: Jürgen Klopp mener Sadio Mané er klar for å ta samme steg som Mohamed Salah etter sin gode sesongstart. Foto: Reuters/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med tre mål på de to første serierundene har Sadio Mané overskygget selv lagkamerat Mohamed Salah. Liverpool har fått en perfekt sesongåpning og ser ut som den største utfordreren til Manchester City i kampen om ligatittelen.

Nå håper hele Liverpool og deres manager Jürgen Klopp at Mané holder nivået oppe hele sesongen. Skal man tro den tyske treneren ligger en stor del av forklaringen i Manés hode.

Ifølge Jürgen Klopp er det Manés egen selvtillit som nå har gjort ham klar til å ta steget helt opp i den ytterste verdenseliten. Liverpool-treneren mener senegaleseren har alt som skal til for å nå det samme nivået som Mohamed Salah gjorde forrige sesong.

- Han er langt mer trygg på at dette er nivået han har inne. Spillerne overrasker seg selv noen ganger. «Wow, virkelig? Er dette så god jeg er?!». Vi trenger alle å vise vårt beste og bli vant til det, sier Klopp på pressekonferanse før helgens møte med Brighton.

Sterkt start også i fjor

- Det er kvalitet. Vi er nødt til å sørge for at vi kan nå det nivået hver eneste uke. Hvem som scorer målene er ikke viktig, men det er uhyre viktig for oss og veldig godt for ham at han scoret sist, fortsetter Klopp.

Også forrige sesong startet Mané på brilliant vis med mål i de tre første serierundene.

- Han startet ganske så bra i fjor også. Han var i fantastisk form, så kom City-kampen og en uheldig situasjone. Det var såklart ikke bra, sier Klopp ifølge The Telegraph.

Situasjonen Klopp viser til var utvisningen etter at Mané, uheldig eller ei, satte knottene i hodet til Ederson. Suspensjonen ble etterfulgt av en skade og Mané scoret ikke igjen før i november. Likevel endte han sesongen med 20 mål og ni målgivende pasninger for Merseyside-klubben.

EKSKLUSIVT: Liverpool-stjernen Mohamed Salah forteller i et eksklusivt intervju med CNN om finalen, forholdet til fansen, målet mot City og favorittklubben da han var liten. Video: CNN Vis mer

Vil forlenge

For Mané avsluttet også forrige sesong på sterkt vis og var blant annet Liverpools beste spiller i Champions League-finaletapet mot Real Madrid, hvor han scoret lagets eneste mål.

- Sadio har alltid vært en stabilt god spiller for oss. Arbeidskapasiteten hans er enorm, roser Klopp.

I Liverpools spillestil hvor Klopp setter store krav til gjenvinning av ball høyt i banen er det en svært viktig attributt.

- Vi har en litt rar 4-5-1-formasjon hvor Sadio er en midtbanespiller, Bobby [Roberto Firmino] er mer eller mindre en slags midtbanespiller og Mo [Salah] får være spiss, selv om han spiller i en litt annen posisjon. Vi snakker om den defensive innsatsen de legger ned, det er utrolig viktig, forklarer Klopp hos the Mirror.

Foreløpig er Mané den eneste av Liverpools angrepstrio som ikke har skrevet under på en ny kontrakt siden starten av forrige sesong, men 26-åringen er i samtaler med Liverpool om en ny avtale.

Det gjenstår fortsatt tre år på hans nåværende kontrakt med Liverpool, men klubben skal ønske å forlenge allerede, med spilleren som har vært en av den unge Premier League-sesongens aller beste til nå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!