Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klopp sint etter ydmykelsen

Raheem Sterling kvittet seg med Liverpool-forbannelsen og unggutten Phil Foden imponerte stort.

YDMYKET: Ligamester Liverpool fikk en leksjon av Manchester City. Foto: Laurence Griffiths/Reuters/NTB Scanpix
YDMYKET: Ligamester Liverpool fikk en leksjon av Manchester City. Foto: Laurence Griffiths/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Manchester City - Liverpool 4-0 (3-0)

Hjemmelaget startet med å stå æresvakt for Premier League-mesterne Liverpool før kampen ble sparket i gang.

Om det var motivasjonen Pep Guardiolas menn trengte, vites ikke, men de lyseblå ydmyket Liverpool i målprotokollen på Etihad.

Liverpool-manager Jurgen Klopp var langt fra fornøyd.

LIGAMESTER: Liverpool-spillerne festet og feiret etter at ligagullet var sikret. Video: Rødt Kort. Vis mer

Irritert

- Jeg så en glimrende holdning. Vi oppførte oss ikke som noen som ble ligamestere for ei uke siden. Men vi manglet flyt, og i noen 50-50-situasjoner var de rett og slett raskere enn oss. De brukte sine sjanser, og vi gjorde ikke det, sier Klopp til Sky Sport.

Han erkjenner at City vant fortjent, men ble tydelig sint på spørsmålene fra intervjueren fordi han mente han forsøkte å få Klopp til å kritisere holdningen til Liverpool-spillerne, som allerede har vunnet serien.

- Dersom du vil lede historien i retning at vi ikke var fokusert på kampen, så gjør det, sa Klopp.

Gang på gang ga han uttrykk for frustrasjon med intervjueren.

- Jeg likte laget mitt. Jeg sa det, og jeg trodde jeg var tydelig. Og du fortsetter med det der. Jeg tror vi beviste poenget - at City er et utrolig lag. Så er det ikke fint at i denne ligaen kan et annet lag være mestere selv om City er der og spiller den typen fotball. Det er en en overraskelse, sa Klopp.

Snudde

Raheem Sterling har ofte slitt når han har spilt mot gamleklubben Liverpool. På åtte kamper hadde ikke vingen scoret et eneste mål mot de røde.

Det snudde i kveld.

Først gjorde han narr av midtstopper Joe Gomez, som brukte ulovlige midler for å stoppe ham - før han fintet ut samme mann og la på til 2-0 med en frekk vending, og plasserte ballen nede ved stolperota.

- Helt fantastisk individuell prestasjon av Sterling, mente Brede Hangeland i TV 2-studio.

SCORET MOT GAMLEKLUBBEN: Raheem Sterling herjet med Joe Gomez. Foto: Thompson/Pool via REUTERS/NTB Scanpix
SCORET MOT GAMLEKLUBBEN: Raheem Sterling herjet med Joe Gomez. Foto: Thompson/Pool via REUTERS/NTB Scanpix Vis mer

Kevin De Bruyne, som hadde en ny stor kamp, sendte Alisson Becker feil vei fra krittmerket på 1-0-scoringen.

Det var nok godt for Sterling, som tidligere har vært i klinsj med nettopp Gomez på landslagssamling tidligere. Sistnevnte ble tatt av i pausen etter ydmykelsen.

Samtidig viste Phil Foden (20) at han har en stor framtid på Citys midtbane. Unggutten leverte en scoring og en assist i kveld, og viste klasse mot Virgil van Dijk og co.

VISTE KLASSE: Manchester Citys Phil Foden. Foto: NTB Scanpix
VISTE KLASSE: Manchester Citys Phil Foden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Liverpool hadde sine sjanser de også, men hadde ikke fin-innstilt siktet foran mål. Mohamed Salah hamret blant annet ballen i stolpen på stillingen 0-0.

City skapte sjanser på løpende bånd etter hvilen, og det var smått utrolig at de lyseblå ikke økte ledelsen, mens Sadio Mané brant en god sjanse i andre enden.

Sterling hadde igjen hovedrollen på 4-0 da han fintet ut Andy Robertson og sendte ballen via innbytter Alex Oxlade-Chamberlain og i nettet bak Alisson.

- De har vært fantastiske hele året, vi ønsket å ha en god kamp mot dem. Vi hadde en test mot den nåværende mesteren og ønsket å vise oss fram og vi var briljante. Neste sesong startet i dag og vi gjorde det bra, sier Sterling til Sky Sports.

Fem minutter på overtid satte innbytter Riyad Mahrez inn det som så ut som 5-0, men scoringen ble annullert for en hands i forkant.

0-4 er det verste ligatapet Liverpool har blitt påført siden 0-5 mot nettopp Manchester City september 2017. Det er 104 kamper siden.

- Det var gutter mot menn i dag. Ja, Liverpool er mestere og de har feiret, men jeg mener dette er en glipp, mener tidligere Premier League-angriper Dion Dublin i BBC-studio.

Liverpool fikk et kraftig skudd for baugen i jakten på ny poengrekord i Premier League med sesongens andre tap. De røde trenger 15 poeng på de seks siste kampene for å slå Citys rekord på 100 poeng.

Det kan virke som de røde ikke har hentet seg inn etter utblåsningen spillerne hadde under ligagullfeiringen. Så får tiden vise om Aston Villa blir straffet av et revansjesugen lag i neste Premier League-runde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!