<strong>FORTVILER:</strong> Divock Origi nikker ballen inn i målet bak en utspilt Jordan Pickford. Foto: Robbie Stephenson/jmp/rex/shutterstock
FORTVILER: Divock Origi nikker ballen inn i målet bak en utspilt Jordan Pickford. Foto: Robbie Stephenson/jmp/rex/shutterstock Vis mer

Jordan Pickford tabbe avgjorde kampen

Klopp stormet banen etter gigatabbe: - Beklager. Det skal ikke skje igjen

Merseyside-derbyet avgjort på overtid av overtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en kjempetabbe av Jordan Pickford!, utbrøt TV2-kommentator Øyvind Alsaker da ballen lå i nettet.

For til tross for en rekke store sjanser i begge ender, kom ikke avgjørelsen i Merseyside-derbyet før seint på overtid. Faktisk var den tillagte tiden over da Divock Origi sendte Anfield til himmels.

Stadion eksploderte i ekstase, men på motsatt ende av gledesskalaen var Everton-keeper Pickford.

Virgil van Dijk prøvde å banke til på hel volley, men ballen føyk rett til værs. Ballen hadde retning mot tverrliggeren, men i et forsøk på å holde ballen, glapp Pickford den ned i treverket. Ballen spratt en gang til, før den fant veien ut i feltet. Der ventet Origi, som hadde en enkel jobb med å nikke ballen inn i det tomme buret. Pickford fektet desperat med armene, men måtte resignert innse at han hadde ødelagt for eget lag.

- Jeg tror det bare er instinkt. Jeg forsto etter hvert at det kom til å komme flere baller som den fra Van Dijk, og det gjorde det. Jeg tror på meg selv, prøver å nyte spillet når jeg kommer inn og jeg vil alltid hjelpe laget, sa Origi etter kampen.

- Det var helt fantastisk å se den gå i mål. For en herlig følelse. Jeg er så glad for at vi vant, sa van Dijk, som leverte den noe spesielle målgivende pasningen.

- Det sykeste

Reaksjonene på sosiale medier har ikke latt vente på seg.

- Scoringer som det kan vinne ligaen. Scoringer som det kan snu karrieren til en spiller totalt, skrev Lars Tjærnås på Twitter. Origi er ikke blant dem som får mest tillit i Liverpools angrepsrekke, men denne scoringen skyter han rett inn i hjertene til supporterne.

Tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise var naturlig nok ekstatisk etter den utrolig avslutningen på kampen.

- Det er det sykeste. Et vanvittig øyeblikk for en av de mest usannsynlige heltene - men som nesten alltid scorer i derbyene. Her hadde Everton fortjent noe, men -Jordan Pickford … fryktelig for han, oppsummerte Kasper Wikestad i TV2.

Klopp klikket

Da Origi satte ballen i mål sprintet Liverpool-manager, Jürgen Klopp, langt inn på banen for å feire med egne spillere. Managerne har ikke lov til å bevege seg utenfor teknisk sone, og etter kampen beklaget tyskeren egen oppførsel.

- Jeg må bare beklage. Jeg klarte ikke å la være. Det vil ikke skje igjen, sa han i et TV2-sendt intervju.

- Det går ikke an å beskrive den følelsen da Origi scoret. Jeg kunne bare ikke skjule den gleden jeg følte. Jeg hadde ikke planlagt å løpe inn på banen, og du skulle sett øynene til Alisson da jeg stod ved siden av han på banen. Han var sjokkert, sier Klopp.

Lars Tjærnås fikk med seg opptrinnet, men tar manageren i forsvar.

- For dem som kritiserer Mourinho for feiringer ved sene scoringer, eller vil gjøre det samme med Klopp for å løpe utpå nå - det er utladning etter 90 min med et trykk ingen kan forestille seg … og det kalles glede!, skrev han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer