USA: Klopp før kampen mot Manchester City i International Champions Cup i USA. Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports
USA: Klopp før kampen mot Manchester City i International Champions Cup i USA. Foto: Brad Penner-USA TODAY SportsVis mer

Jürgen Klopp om sosiale medier

Klopp støtter Karius: - Jeg leser ikke kritikken, jeg bruker ikke sosiale medier

Jürgen Klopp forstår seg ikke på nettmobbere som angriper offentlige personer som Karius og Özil.

Jürgen Klopp sier i et intervju med ESPN at det smarteste han har gjort i livet, var å ikke bruke sosiale medier.

Liverpool-treneren referer til Mesut Özil og Loris Karius, som begge har tydd til mediene da ting har gått trått.

Som kjent har Loris Karius møtt mye motstand etter Champions League-finalen mot Real Madrid, da han gjorde kjempetabber i mål. For kort tid kastet Karius lys over hendelsen, da han skrev dette på Instagram:

«Til de som får glede ved å se andre mennesker feile eller lide, så føler jeg for deg. Uansett hva som er grunnen til at du har så mye sinne og anger i livet ditt, så ber jeg om at det går over og at gode ting vil skje deg.» (Fritt oversatt til norsk).

Klopp sier at han rett og slett ikke forstår nettmobbingen som offentlige personer nå opplever.

- Den smarteste avgjørelsen jeg har gjort i livet, er å ikke bruke sosiale medier. Jeg leser det ikke hvis folk kritiserer meg. Kritikerne kan skrive hva de vil, men det treffer meg ikke. Jeg leser det ikke, så derfor føler jeg det ikke heller, sier Klopp til ESPN.

Han legger til:

- Jeg syns ikke det er rett at folk skriver ting uten å vise sitt sanne ansikt. Hvis du vil fortelle meg at du ikke er fornøyd med meg, så si det til meg. Ikke skriv det på telefonen og publiser det på Facebook, Instagram eller lignende.

Støtter Karius

Karius er under mye press for tiden, da det for kort tid siden ble kjent at Liverpool signerer Alisson som blir, etter summen å tyde, verdens dyreste keeper.

Liverpool er for øyeblikket i USA, hvor de spiller International Champions Cup. I en treningskamp mot Tranmere Rovers, gjorde Karius enda en glipp i oppvarmingen. Denne går nå som en farsott på internett. Dette gjør at Klopp føler han må forsvare keeperen sin.

- Fotball er som det er, men Loris er fortsatt en veldig god keeper. Det sier ingenting om deg som keeper. Det var en treningskamp, alle de andre spillerne ute på banen gjorde også feil.

Også Mohamed Salah brukte sosiale medier for å støtte lagkompisen.

- Vær sterk Karius, det skjer hos alle gode fotballspillere. Ignorer de som hater, skriver Salah.

Enig med Özil

Mezut Özil slapp nyheten tidligere i uka om at han trekker seg fra landslaget. Med noen timer mellomrom publiserte han tre bilder på Twitter hvor han rettet kritikk mot styret på det tyske landslaget og tanker om bildet med Tyrkias president Erdogan.

Klopp, som selv er tysk, mener Özil gjorde det rette.

- Jeg leser og hører alt, sier Klopp mens han rister på hodet.

- Det er en personlig avgjørelse. Hvis du ikke vil spille for Tyskland, så gjør du ikke det. Han hadde 92 kamper.

Resten forstår ikke Klopp seg på.

- Jeg forstår det ikke hundre prosent. Ja, bildet med Erdogan var mer enn uheldig og man kan finne sannhet i ting han skrev. Noen ting er ting også andre i verden ville sagt.

- Men sånn er det bare. Og vi bryr oss ikke om det så lenge vi ikke selv er involvert. Nå aksepterer vi bare at det er slik verden er. Men det er annerledes når man står i det selv. Da forstår vi at ting virkelig er annerledes enn i gamledager, avslutter Klopp.