<strong>MØTTE PRESSEN:</strong> Jürgen Klopp ble kastet til ulvene for første gang i som Liverpool-manager i dag. Foto: NTB Scanpix
MØTTE PRESSEN: Jürgen Klopp ble kastet til ulvene for første gang i som Liverpool-manager i dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Klopp til engelsk presse: - Jeg er nok «The Normal One»

Vil ikke beskrive seg selv slik Mourinho gjorde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i dag offentliggjorde Liverpools offisielle hjemmeside Jürgen Klopps første intervju som Liverpool-manager. Der snakket tyskeren blant annet om om forventninger, fansen, Anfield, transferkomiteen og hvordan det føles å skulle lede de røde i tiden som kommer.

Etterpå var det pressens tur til å få sitt da 48-åringen møtte tabloidjournalistene i formiddag.

Det var en fullsatt sal av håpefulle journalister som håpet å få et spørsmål besvart.

- Sorry for min dårlige engelsk. Normalt bruker jeg den i ferien, begynte Klopp å si før han gjentok mye av det han sa i sitt første intervju med Liverpool.

«The Normal One» Første gang José Mourinho holdt pressekonferanse i England som Chelsea-manager, omtalte han seg selv som «The Special One». Jürgen Klopp fikk spørsmål om hvordan han ville beskrive seg selv.

- Jeg vil ikke beskrive meg selv. Er det noen i dette rommet som tror at jeg kan gjøre under? Nei, så la meg jobbe, svarte Klopp, som fortalte at mora hans er veldig stolt, før han la til:

- Jeg er nok «The Normal One», til stor latter fra salen.

Og emneknaggen #thenormalone trender selvfølgelig på Twitter i England bare minutter etter pressekonferansen.

Fotballromantiker Liverpool møtte Borussia Dortmund i en vennskapskamp 10. august i fjor. En journalist ville vite om Klopp allerede da tenkte på at han en dag ville lede Liverpool.

- Ja, selvfølgelig. Jeg er en fotballromantiker. Jeg elsker historien. Anfield er en av de beste stedene i fotballverden. Jeg tenkte litt på hvordan det ville være. Nå er jeg her. Jeg er en heldig fyr. Det er et stort øyeblikk for meg. Jeg gleder meg til å møte spillerne. Jeg har hatt en god ferie og er i god form, sier Klopp.

Klopp snakket også om dilemmaet i Premier League hvor det normalt er opptil flere klubber som kjemper om ligatittelen hver sesong.

- Dette er et av de største problemene dere har her i England. Det er fem-seks klubber som kan vinne ligaen. Til slutt er det bare en klubb som vinner ligaen. Det viktigste for utviklingen er å begynne et sted. Dette vil bli en god tid til å begynne på nytt. Det er viktig at vi spiller vårt eget spill. At spillerne føler selvtillit. Det er viktig at spillerne føler forskjellen. De må tro at de kan nå forventingene til fansen og pressen. Hvis noen vil hjelpe Liverpool må de forandre seg fra tviler til troende. Slutt å tenke på penger. Det er ikke vits. Tenk heller på fotball, sier Klopp.

48-åringen svarte på spørsmål på både tysk og engelsk under seansen, og han fikk fram latteren til folkene i salen ved flere anledninger.

Vil vinne ligaen Liverpool har ikke vunnet ligaen siden 1989/90-sesongen. Det håper klubben og fansen det skal bli en forandring på.

Det tror Jürgen Klopp han kan få til, dersom han får tiden til hjelp.

- Når jeg sitter her om fire år vil jeg si at vi vant en tittel.

- Hvis ikke er jeg i Sveits neste gang (som manager), sier Klopp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer