NICHT MEHR:  Jürgen Klopp har sagt opp som Dortmund-manager, skriver tyske Bild.  Foto: NTB Scanpix
NICHT MEHR: Jürgen Klopp har sagt opp som Dortmund-manager, skriver tyske Bild. Foto: NTB ScanpixVis mer

Klopp trekker seg: - Klubben trenger en forandring

Dortmund-treneren ferdig etter sesongen.

(Dagbladet): Borussia Dortmund har hatt en miserabel sesong.

Gultrøyene, som tok ligagull både i 2011 og 2012, og spilte Champions League-finale i 2013 - legger snart bak seg en sesong hvor alt har gått ad undas.

Det har svirret rykter om at Jürgen Klopps tid i klubben har gått mot slutten, selv om han tidligere er blitt fredet av styret:

- Vi vil aldri sparke Klopp. Han har oppnådd så mye med denne klubben at det vil aldri bli en aktuell problemstilling, har klubbdirektør Joachim Watzke slått fast.

Ferdig Men tidligere i dag hevdet  den tyske storavisa Bild at Klopp selv har gitt styret beskjed om at han er ferdig etter årets sesong.

Avisa skriver at Klopp er utmattet og trenger en pause fra fotballen.  Hovedårsaken til avgjørelsen skal likevel være den elendige sesongen - og at det har begynt å murre i klubben.

Etter at Bild publiserte saken - innkalte Borussia Dortmund til pressekonferanse.

Der ble det bekreftet. Klopp gir seg etter årets sesong. Den siste arbeidsdagens hans i gult og svart er 30.juni.

- Jeg er ikke sliten. Jeg har ikke hatt noe kontakt med noen andre klubber, men har ingen planer om å ta en pause, sier Klopp på dagens pressekonferanse.

Han fortsetter:

- Mitt siste ønske er at vi fullfører sesongen med stil og kroner det hele med et cupgull. Jeg har ikke hatt noen problemer med spillerne. Men jeg mener Dortmund trengte en forandring, og at jeg ikke lenger var den perfekte treneren for klubben.

- Et følelsemenneske Jan Åge Fjørtoft kjenner tyske fotball svært godt, og har fått med seg nyheten når Dagbladet slår på tråden:

- Jeg blir ikke overrasket om Klopp tar et friår. Det er blitt populært hos managere.  Klopp er et følelsesmenneske og er veldig intens, sier Fjørtoft.

Han fortsetter:

- Dortmund har vært ekstremt flink til å erstatte stjernene når de har dratt, men en gang må det stoppe opp. Det er ikke sikkert Klopp orker en ny sånn prosess. Det blir vanskeligere og vanskeligere.  Jeg tror også det tar litt av motivasjonen til Klopp når du lager verdenstjerner av spillere også kommer Bayern og henter dem, sier Fjørtoft til Dagbladet.