Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klopp trodde knapt det han så da Liverpool ydmyket Everton fullstendig

Herjet i derbyet.

FESTKVELD: Mamadou Sakho og Dejan Lovren feirer Sakhos scoring på overtid i førsteomgang. Liverpool lekte seg med byrival Everton i kveld. Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
FESTKVELD: Mamadou Sakho og Dejan Lovren feirer Sakhos scoring på overtid i førsteomgang. Liverpool lekte seg med byrival Everton i kveld. Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool - Everton 4-0 (2-0)

(Dagbladet): Liverpool er brennhete om dagen og selv i et Liverpool-derby mot Everton, som nesten alltid er jevnspilte affærer, var de ustoppelige i kveld.

I det som skulle være Everton-manager Roberto Martinezs store eksamen i en begredelig sesong for de blå, strøk han med glans. 

- Det var en merkelig match, for det ene laget var så fryktelig dårlige, mens det andre laget var utrolig bra, sier TV 2-ekspert Petter Myhre i studio etter kamper. 

Liverpool dominerte fra avspark, og selv om det tok 43 minutter før hjemmelaget tok ledelsen, var det det liten tvil om hvor seieren skulle ende. 

Og like før pause fikk altså Divock Origi sin derbydebut kronet med mål. James Milner fant belgieren med et perfekt innlegg, Origi vant enkelt duellen med Everton-forsvaret. 

På overtid i førsteomgang var Milner der igjen. Everton-forsvaret var allerede i paikøen da Milner chippet ballen inn til en totalt umarkert Mamadou Sakho. Fra tre meter kunne ikke Sakho gjøre annet enn å heade Liverpool i tomålsledelse til pause. 

Et rødt kort
Som om ikke Martinez hadde det vondt nok etter den begredelige førsteomgangen, valgte stopper Ramiro Funes Mori å grisetakle seg til en tidlig dusj fem minutter inn i andre omgang. 

Funes Mori kom for sent inn i en takling av Origi, tråkket litt ekstra hardt til da Origi gikk ned, for så å blåse ballen til himmels etter at dommeren hadde blåst.

Direkte rødt og game, sett og match for de røde.

Ydmykelsen ble komplett da Lucas, av alle, fant Origi-erstatteren Sturridge med en perfekt vektet gjennombruddspasning inn i Evertons sekstenmeter etter en time. 

FARVEL TIL FUNES MORI: Dommer Bobby Madley hadde ingen forståelse for grisetaklingen Funes Mori vartet opp med fem minutter etter pause, og sendte Everton-stopperen i dusjen.Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
FARVEL TIL FUNES MORI: Dommer Bobby Madley hadde ingen forståelse for grisetaklingen Funes Mori vartet opp med fem minutter etter pause, og sendte Everton-stopperen i dusjen.Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer

Sturridge fikk mer plass enn han kunne drømme om og satte ballen sikkert i hjørnet til 3-0.  

- Det var en katastrofe. En forferdelig forestilling som startet med de beste intensjoner, men som endte opp med at vi ikke var i stand til å få de enkleste ting rett. Vi glemte å forsvare vår egen boks og ga dem en enkel tomålsledelse, sier Everton-manageren Martinez etter kampen ifølge BBC.

- Det var en katastrofe. 

Sjelden score
Og Liverpool bare fortsatte lekestua på Anfield. Everton var aldri i nærheten av noe som helst, og etterhvert som Martinezs ansikt ble gråere og gråere på sidelinja, kom Liverpool nærmere den fjerde scoringen. 

Den måtte selvfølgelig komme. 

Etter flere mislykkede skuddforsøk la Coutinho ballen til rette med en real futsaltråkk på seksten meter og hamret den i det lengste hjørnet. 

Forskjellen mellom de to lagene var knapt til å tro. 4-0 er ikke hverdagskost i disse derbyene. Liverpool knuste Everton med fire mål for to år siden, men vi må tilbake til 1965 for å finne en enda mer overlegen seier enn kveldens. 

Den gangen vant Liverpool 5-0 på Anfield, og det kunne fort ha blitt det i kveld også. Spørsmålet nå er om Martinez lider samme skjebne som Ronny Deila etter ydmykelsen i byderbyet. 

Svaret kommer før du aner. 

 

ET BILDE SOM SIER EN DEL: Klopp klapper, Martinez fortviler. Liverpool har sjelden vært så mye bedre enn Everton som de var i kveld. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
ET BILDE SOM SIER EN DEL: Klopp klapper, Martinez fortviler. Liverpool har sjelden vært så mye bedre enn Everton som de var i kveld. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart