Klopp-undring: - Forskjellen på Liverpool og City vet vi ingenting om

Storkamp i helga.

 KLAR:  Jürgen Klopp forteller at han er klar for storkampen mot City, og at hans lag er forberedet. Til tross for noen uvanlige utfordringer. Foto: Rax / NTB Scanpix.
KLAR: Jürgen Klopp forteller at han er klar for storkampen mot City, og at hans lag er forberedet. Til tross for noen uvanlige utfordringer. Foto: Rax / NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Liverpools karismatiske trener Jürgen Klopp har hatt en fin-fin start på Liverpool-karrieren.

Denne helga smeller det igjen. De røde gigantene møter de lyseblå gigantene fra Manchester på Etihad Stadium. Alt er duket for en storkamp, men Liverpools hærfører er bekymret:

- Forskjellen mellom Liverpool og City er at på dette tidspunktet vet vi ingenting om laget fordi treningsfeltet deres synes å være dypt inne i skogen, sier en smått fleipende Klopp til britiske The Mirror.

Tyskeren er kjent for å si ting rett fra hjertet.

- Jeg har aldri vært på dette stedet, og jeg vet ingenting. Vi vet ikke tilstanden til Sergio Agüero, vi vet ikke hvordan det står til med David Silva som ikke har spilt siden Newcastle-matchen. Vi heller ingenting om Wilfried Bony. Og sånn fortsetter det, sier Klopp.

Nøkkelbrikker Manchester City har slitt stort med skader denne sesongen. De lyseblå har fortsatt ikke kunne stilt med toppet lag siden de punget ut for Kevin de Bruyne fra Wolfsburg.

Om City får pleiet sine spillere på sykestua, og får stille et toppet lag offensivt, kan man kanskje forvente noe slik:

                  Yaya Touré  Fabian Delph
Kevin de Bruyne - David Silva - Raheem Sterling
                      Sergio Agüero

Spørsmålstegn rundt plassen ved siden av Touré, men øvrig vil et toppet lag se slik ut, og det er et lag med store, store kvaliteter. Samtidig har Klopp lenge vært klar på at hans lag skal spille sitt spill omtrent uansett motstander.

- Vi vet ingenting. Det gjør det interessant. Vi er forberedt på og spille mot dem med alle disse spillerne, eller uten disse spillerne. Vi er forberedt, sier han.

Sturridge tilbake
Liverpool meldte tidligere denne uka at Daniel Sturridge er tilbake i trening. Den meget skadeutsatte spissen kastes trolig ikke inn til ulvene fra start, men vil trolig matches rolig.

Engelskmannen har sittet mer på sidelinjen det siste året enn han har vært på banen, men samtidig vet alle med et hjerte for Liverpool hvor god han kan være når han er skadefri.

Jordan Ibe, James Milner, Kolo Touré skal også nærme seg spilletid og den neste tiden vil vise hvorvidt de blir å se ute på gressmatta i helga.

På Manchester Citys side er det som nevnt flere spørsmål rundt hvilken lagsammensetning som egentlig stiller opp. Sergio Agüero skal være nære spilletid, det samme gjelder David Silva, Pablo Zabaleta, Fabian Delph og Vincent Kompany.