Klopps hodepine

Liverpool-manager Jürgen Klopp har brukt hele 14 forskjellige midtstopperpar denne sesongen.

SKADEPROBLEMER: Liverpool har hatt skader på flere sentrale spillere denne sesongen. Særlig har det gått hardt ut over forsvaret. Foto: Adam Davy / POOL / AFP / NTB
SKADEPROBLEMER: Liverpool har hatt skader på flere sentrale spillere denne sesongen. Særlig har det gått hardt ut over forsvaret. Foto: Adam Davy / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Aston Villa - Liverpool 20.45 fredag (FA-cup).

Liverpool-manager Jürgen Klopp brukte midtbanespillerne Fabinho og Jordan Henderson som midtstoppere mot Southampton i Premier League mandag.

Det er et godt bilde på hvilke utfordringer tyskeren har denne sesongen. Liverpool har Virgil van Dijk ute i lang tid med en alvorlig skade, samtidig som andre- og tredjevalget Joe Gomez og Joël Matip også er på skadelista.

I bakhånd har de røde unggutten Rhys Williams (19) og urutinerte Nathaniel Phillips (23), som tidvis har måttet tettet hullene i midtforsvaret.

Den omskolerte midtbanespilleren Fabinho har blitt limet i forsvaret, men også brasilianeren har vært skadet.

- Takk Gud for at vi har ham og Joël og de andre guttene, at noen kan spille i denne posisjonen, uttalte Klopp tidligere i desember.

Totalt har Klopp brukt 14 (!) forskjellige midtstopperkonstellasjoner i løpet av sesongens 25 kamper: Van Dijk-Gomez / Van Dijk-Fabinho / Van Dijk-Williams/ Van Dijk-Matip / Gomez-Fabinho / Gomez-Williams / Gomez-Matip / Gomez-Phillips / Fabinho-Matip / Fabinho-Phillips / Fabinho-Williams / Fabinho-Henderson / Williams-Matip og Williams-Koumetio.

Fabinho og Matip har spilt flest kamper sammen (seks ganger), mens Van Dijk og Gomez fikk fire kamper sammen før nederlenderen ble skadet.

Her er hele oversikten over hvem som har dannet stopperduo (PL = Premier League, LC = Ligacupen og CL = Champions League):

Leeds (PL): Van Dijk - Gomez
Chelsea (PL): Van Dijk - Fabinho
Lincoln (LC): Van Dijk - Williams
Arsenal (PL): Van Dijk - Gomez
Arsenal (LC): Van Dijk - Williams
Aston Villa (PL): Van Dijk - Gomez
Everton (PL): Van Dijk - Matip (Van Dijk skadet).
Ajax (CL): Fabinho - Gomez
Sheffield United (PL): Fabinho - Gomez
Midtjylland (CL): Fabinho - Gomez
West Ham (PL): Gomez - Phillips
Atalanta (CL): Gomez - Williams
Manchester City (PL): Gomez - Matip
Leicester (PL): Fabinho - Matip
Atalanta (CL): Williams - Matip
Brighton (PL): Phillips - Fabinho
Ajax (CL): Fabinho - Matip
Wolves (PL): Fabinho - Matip
Midtjylland (CL): Fabinho - Williams (Koumetio inn for Fabinho i pausen)
Fulham (PL): Fabinho - Matip
Tottenham (PL): Fabinho - Williams
Crystal Palace (PL): Fabinho - Matip
West Bromwich (PL): Fabinho - Matip
Newcastle (PL): Fabinho - Phillips
Southampton: Fabinho - Henderson

Da Fabinho og Gomez startet kampen som midtstoppere mot Ajax, ble duoen den 35. nye stopperduoen Klopp har brukt som Liverpool-manager.

- Vi har måtte tilpasse oss litt med måten vi forsvarer oss på med en annen stopperduo, med Virgil (Van Dijk) eller uten Virgil. Vi spilte mer eller mindre ett år hvor Virgil alltid var der. Du må selvfølgelig tilpasse deg som lag, og til å gjøre det trenger du smarte spillere og takk Gud for at vi har det, har Klopp uttalt.

Skriker etter stopper

Nå som januarvinduet er åpent, mener flere eksperter at Liverpool bør åpne sjekkheftet og hente en ny midtstopper. Tidligere Liverpool-stopper Jamie Carragher er blant dem.

- Det er en stor bekymring, men det er ikke en ny bekymring, sier Carragher til Sky Sports om stopperproblemene.

- Derfor er det veldig viktig at Liverpool signerer noen i januar. Jeg sa det så fort Virgil van Dijk ble skadet. Fabinho har sett ut som en klassestopper, men Matip er for utsatt for skader. Kroppen hans tåler bare ikke å spille i Premier League uke inn og uke ut, sier han videre.

Det at Henderson måtte vikariere i midtforsvaret mot Saints, med Williams og Phillips på benken, kan tyde på at Klopp ikke stoler nok på de to stopperne i viktige kamper.

Overgangsvinduet i England stenger 1. februar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer