Klopps skrekktall: - Ikke hyggelig

Mauricio Pochettino og Jürgen Klopp jakter sitt første trofé i England. En av dem vil stå igjen som taper.

KUN EN VINNER: Jürgen Klopp og Mauricio Pochettino kjemper om det gjeve Champions League-trofeet. Foto: Ian Kington, Josep Lago / AFP / NTB Scanpix
KUN EN VINNER: Jürgen Klopp og Mauricio Pochettino kjemper om det gjeve Champions League-trofeet. Foto: Ian Kington, Josep Lago / AFP / NTB ScanpixVis mer

Tottenham - Liverpool spilles 21.00 lørdag (TV 2 og Viasat 4)

MADRID (Dagbladet): Tottenham-manager Mauricio Pochettino og Liverpool-manager Jürgen Klopp jakter sitt første trofé som leder for sine respektiver klubber når lagene barker sammen i Champions League-finalen.

SE TV: Stemninga sto i taket blant Liverpool-supporterne på Youngstorget i Oslo da Mohamed Salah satte 0-1 på straffespark etter bare to minutter. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Pochettino har aldri vunnet noe som manager, mens Klopp har tapt seks strake finaler i alle turneringer. Tre av finaletapene har kommet som Liverpool-manager.

- Jeg vet at det sannsynligvis vil bli tatt opp, og det er noe som er i alles tanker, det å tape finaler. Det er ikke hyggelig. Men jeg kan ikke ignorere og glemme at vi kom dit heller. Det var en fantastisk reise. Og de fleste gangene vi kom dit, var det mer en overraskelse enn: «Pff, yeah». De forventet andre lag der, og vi var der, sier Klopp til Independent.

Liverpool-manageren fikk fredag spørsmål om han har hatt en «uheldig karriere», noe han ikke vil være med på.

- Hele karrieren min har ikke vært uheldig, men problemet med min karriere, og det sier min kone hvert år, for hun spør meg hvert år, når er sesongens siste kamp? For det er en stor sjanse for at vi vil være en del av det. I år er det Champions League-finalen. Siden 2012 til 2019, med unntak av 2017, har jeg vært i en finale med laget mitt. Noen ganger hadde vi flaks for å komme dit. Jeg er nok rekordholderen til å vinne semifinaler. Hvis jeg skrev bok om det, ville nok ingen kjøpt den, sier Klopp og fortsetter:

- Men jeg er et normalt menneske. Hvis jeg satt i rommet og tenkte at det bare handlet om meg, jeg er grunnen. Hvis jeg så på meg selv som en taper eller noe slik, ville vi hatt et problem, men jeg ser det ikke slik. De andre tingene er for omverden, om dere ser på meg som en vinner eller ikke. Men det er ikke interessant for meg for å være ærlig.

LIVERPOOL-SUPPORTER: Casper Ruud bruker Liverpools vanvittige snuoperasjon mot Barcelona som inspirasjon før møtet med Roger Federer. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet TV Vis mer

Kan bli tre strake

Med tap mot Tottenham lørdag, vil Klopp ha gått tapende ut av en Champions League-finale tre ganger (to ganger med Liverpool og en gang med Borussia Dortmund).

- Hvis Jürgen vinner, så er det en utrolig bragd for ham, sier manager José Mourinho til Sky Sports.

- Hvis Jürgen ikke vinner, må det være veldig hardt å tape tre Champions League-finaler. Men han er en veldig positiv fyr, så jeg er sikker på at han bare tenker på å vinne, sier Mourinho.

Mot sin første

Pochettino har på sin side vært i én finale siden han tok over som manager for de liljehvite i 2014. Det endte med tap for Chelsea i Ligacup-finalen i 2015.

- Spurs vinner ikke titler og å vinne den første vil være fantastisk og kan lede til andre hjemlige trofeer fordi Champions League er den største av dem alle- Finaler er ikke der for å spilles, finaler er for å vinnes, sier Mourinho.

I motsetning til Klopp, har Pochettino aldri vunnet noe som manager. Han ledet spanske Espanyol i tre år og Southampton i én sesong før han tok over London-klubben.

Han mener likevel at reisen til finalen er vel så viktig som å vinne den, og mener det er der fokuset bør ligge.

SE TV: På Youngstorget i Oslo har tusenvis samlet seg for å få med seg Champions League-finalen mellom Tottenham og Liverpool. Men hvem av trenerne har det beste utgangspunktet? Programleder Kristoffer Løkås og sportsjournalist i Dagbladet, Øyvind Godø, gir deg alt du trenger å vite. Vis mer

- For meg er Jürgen en veldig suksessfull manager, jeg beundrer ham mye. Han er fantastisk, han er alltid optimistis, han er naturlig. Jeg liker ham godt, og han er litt uheldig. Folk fokuserer på at han taper finaler, men jeg fokuserer på at han har vært i tre finaler, sier Pochettino på fredagens pressekonferanse og fortsetter:

- Det er det vanskeligte, å komme til finaler. Det er mange omstendigheter som avgjør hva som skjer, ting du ikke kan kontrollere som manager. Du må stole på at du vinner trofeet. Noen ganger er det med deg, andre ganger er det mot deg. Jürgen er en fantastisk trener, og det å være i tre finaler i Champions League er bra. For meg er det det viktigste. Vi ønsker alle å vinne. Vi må føle på det adrenalinet. Jeg føler at reisen til finalen er det viktigste og det vanskeligste.

Siste kamp?

Mange frykter at Pochettino forlater Spurs dersom de slår Liverpool lørdag, noe hovedpersonen også har sagt er en mulighet.

- Det ville vært fantastisk, ikke sant? Å avslutte et fem år langt kaoittel og gå hjem, uttalte Pochettino for noen uker siden.

Da han ble bedt om å utdype den kommentaren, svarte han ifølge The Guardian:

- Det er ikke tull. Hvorfor? Å vinne Champions League under disse omstendighetene, i denne sesongen - kanskje jeg må tenke litt på å gjøre noe annet i framtiden. Fordi det å gjenta dette mirakelet, du vet ...