Klør seg i hodet etter arrangør­tabbe: - En grov miss

- Vi visste ikke at vi spiller i gruppe med Monaco.

BARE NESTEN: De svenske arrangørene ville gjøre stas på det polske håndballaget. Det gikk ikke helt som planlagt.
BARE NESTEN: De svenske arrangørene ville gjøre stas på det polske håndballaget. Det gikk ikke helt som planlagt.Vis mer

(Dagbladet): Søndag gikk startskuddet for årets håndball-EM i Sverige, og de Polske jentene måtte seg seg slått med 31-22 da Frankrike ble for sterke på åpningsdagen.

Men det er ikke bare på banen polakkene har fått en røff start på mesterskapet.

Lørdag la Patrycja Kulwinska og Kinga Achruk et bilde av bordet i spisesalen på hotellet de bor på Facebook.

Monaco?

Her hadde arrangørene forsøkt å gjøre stas på gjestene ved å pynte bordene med polske flagg, men hadde ikke helt fått det til. De hadde nemlig snudd flagget på hodet.

Dermed var det ikke lenger Polen det ble gjort stas på i Kristianstad, men Indonesia eller Monaco. Begge lands flagg har de samme fargene og den samme komposisjonen som det polske, men fargene er motsatt.

- Vi visste ikke at vi spiller i gruppe med Monaco, skrev duoen noe syrlig da de la ut bildet.

TAP: De franske jentene ble for sterke for Polen i åpningskampen. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix
TAP: De franske jentene ble for sterke for Polen i åpningskampen. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix Vis mer

Bildet har også fått oppmerksomhet i hjemlandet, og blant annet den polske tv-kanalen Polsat omtaler det hele som «en grov miss».

Stortap

Frankrike sikret i sommer OL-sølv, og tok dermed sin første mesterskapsmedalje siden de i 2011 tapte VM-finalen mot Norge. Etter åpningskampen er det klart at de igjen blir å regne med blant favorittene.

Det var jevnt fram til stillingen 5-5, men så sa laget til Olivier Krumbholz takk for følget. Ved pause ledet Frankrike med seks mål, og ved kampslutt hadde differansen blitt til ni.

- Det er bra å gå inn i mesterskapet med en seier. Alle spilte bra, og målet er å fortsette i det samme gode sporet, sa den franske treneren etter oppgjøret ifølge L'Equipe.

Frankrike tar med det ledelsen i gruppe B. Tyskland er nummer to etter deres 30-27-seier mot Nederland tidligere søndag.

Sverige fikk en drømmeåpning i gruppe A med 25-19-seier over Spania. Den andre kampen i gruppa endte 36-24 i favør Serbia mot Slovenia.

Norge spiller sin første kamp i kveld. På motsatt banehalvdel står Romania.