Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klose annullerte sitt eget mål

Men etterpå fikk han bare kjeft.

ÆRLIGHET VARER LENGST?: Lagkameratene til Miroslav Klose virket ikke veldig fornøyde med at Lazio-spissen oppsøkte dommeren for å innrømme hands. Foto: Lapresse / AP Photo / NTB Scanpix
ÆRLIGHET VARER LENGST?: Lagkameratene til Miroslav Klose virket ikke veldig fornøyde med at Lazio-spissen oppsøkte dommeren for å innrømme hands. Foto: Lapresse / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Napoli - Lazio 3-0.

Det var knapt spilt tre minutter på San Paolo i Napoli da alle trodde Miroslav Klose hadde gitt Lazio en drømmestart.

Den rutinerte tyskeren, som alltid har vært en mester på å være rett mann på rett sted til rett tid innenfor 16-meteren, dukket opp foran mål på et presist hjørnespark fra Hernanes og ekspederte ballen i mål til store protester fra hjemmelagets spillere. Med god grunn, for Klose hadde nemlig brukt hånda på å fiske ballen forbi Morgan De Sanctis.

Mens lagkameratene feiret den tidlige scoringen, virket Lazio-spissen å være grepet av akutt dårlig samvittighet og oppsøkte dommer Luca Banti for å bekjenne sine synder. Det resulterte i at kamplederen omgjorde avgjørelsen.

Man skulle tro at Kloses ærlighet scoret høyt på fair play-skalaen, særlig hos motstanderen, som til slutt vant 3-0 etter et hattrick av Edinson Cavani, men Napoli-trener Walter Mazzari antyder at det nærmest var en selvfølgelighet at 34-åringen krøp til korset.

- Det var en fin gest, men jeg tror også at det var takket være regelverket at han innrømmet det, siden han ville blitt avslørt av TV-bildene og straffet seinere, sier Mazzari, ifølge football-italia.net. Laget hans er nå likt med Juventus på tabelltoppen.

Heller ikke Lazio-trener Vladimir Petkovic satte nevneverdig stor pris på ærligheten.

- I dag var det visse situasjoner som gikk imot oss, som da Klose scoret, men innrømmet at det var hands. Vi var farlige innledningsvis, og Napoli var nervøse, men alt endret seg etter at de scoret det første målet, sier han til Rai, ifølge football-italia.net.

Det er for øvrig ikke første gang Klose viser stor sportsånd etter å ha fått en urettmessig fordel av dommeren. I en seriekamp for Werder Bremen mot Arminia Bielefeld i 2005 gikk han i bakken innenfor 16-meteren etter en duell med keeper Mathias Hain.

Klose fikk straffe, Hain gult kort, men den daværende Werder-spilleren forklarte overfor dommeren at Bielefeld-målvakten hadde vært først på ballen, noe som førte til at han ble hedret med Fifas fair play-pris.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media