Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Klosinho» er Barcas skrekk

Kan sende tittelforsvareren ut i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg Champions League på Dagbladet.no i kveld

(Dagbladet.no): I kveld møtes Barcelona og Werder Bremen på Nou Camp, og Barcelona må vinne for å gå videre i årets Champions League.

For å klare det må Carlos Puyol og de andre stoppe én mann: Miroslav Klose.

Imponerende statistikk

"Salto-Klose", som han kalles av fansen på grunn av sin karakteristiske målfeiring, jakter fortsatt sitt første mål i årets Champions League, men den øvrige målstatistikken taler for seg selv:

• 84 mål på 178 kamper i Bundesliga
• 40 mål på 58 kamper for Werder Bremen
• 25 mål og 16 målgivende på 26 kamper forrige sesong
• 33 mål på 67 landskamper
• 10 mål på to VM, derav fem mål på hjemmebane i sommer

Sist helg var superspissen på farten i Bundesliga igjen, og scoret to mål i Bremens seier over Hertha Berlin. Klose har nådd ti mål på femten ligakamper denne sesongen, og med målene i helga hjalp han Bremen til tabelltopp i Tyskland.

Stjerne på landslaget

"KLOSINHO": Miroslav Klose jakter sitt første mål i årets Champions League. Blir det mange i kveld kan det bety slutten for regjerende mester Barcelona. Foto: Reuters
"KLOSINHO": Miroslav Klose jakter sitt første mål i årets Champions League. Blir det mange i kveld kan det bety slutten for regjerende mester Barcelona. Foto: Reuters Vis mer

I januar 2001 reiste Polens daværende landslagstrener Jerzy Engel til Tyskland for å overtale Klose til å spille for det polske landslaget. Men Klose, som var i ferd med å nå sitt fulle potensial i Bundesliga, avslo målbevisst:

- Jeg har tysk pass, og hvis ting fortsetter på denne måten har jeg en mulighet til å få spille for Rudi Völler. Og slik gikk det, Klose debuterte for Tyskland med scoring mot Albania 24.mars 2001.

Med sommerens fem scoringer i fotball-VM på hjemmebane vant Klose Gullballen, og hans foreløpige 33 mål på landslaget gjør ham til den syvende mestscorende tyske spissen gjennom tidene.

Kan forsvinne fra Bundesliga

I går sa Werder Bremens mektige sportsdirektør Klaus Allofs at klubben er villig til å høre på eventuelle tilbud for stjernespiss Miroslav Klose. Årets VM-toppscorer er under kontrakt til 2008, men har uttrykt ønske om å bytte liga.

- Hvis han ønsker å gå vil vi vurdere alle forespørsler, sa Allofs, ifølge Reuters.

- Men et salg vil kun være aktuelt hvis pengene er gode nok og vi har en erstatning klar.

Juventus har allerede signalisert sin interesse for den polsk-ættede måltyven, og manager Didier Deschamps uttalte nylig at han er en stor beundrer av spissen.

image: «Klosinho» er Barcas skrekk

- Han er en stor angriper, en landslagsspiller med masse kvaliteter, sa Juve-sjefen, ifølge Tribalfootball.

Men Juventus må forvente kamp om Kloses signatur, ryktene sier at også kveldens motstander Barcelona godt kan tenke seg tyskeren på laget.

"Klosinho"

Werder Bremen kjøpte Miroslav Klose fra Kaiserslautern for 5 millioner Euro i 2005, tre sesonger etter at han ble kjent for verden som "Luftwaffe" under VM i Sør-Korea og Japan. Den gang laget Klose alle sine fem mål med hodet.

Men 28-åringen har utviklet seg mye siden den gang, og viste seg som en stadig mer komplett spiss under sommerens verdensmesterskap på hjemmebane.

Eller som Franz Beckenbauer sa det etter Kloses to mål og en målgivende i Bremens 3-0-seier over Armina Bielefeld for noen uker siden:

- Egentlig burde han hete Klosinho.

Hele Norges coronakart