Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klubbeier Gjelsten frykter konkursras

TV-kanalen ITV Digital makter ikke å betale 2,3 milliarder kroner til lagene under Premier League. Wimbledon-eier Bjørn Rune Gjelsten (46) tror mange klubber ikke vil overleve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kommersielle TV-kanalen har havnet i økonomisk kjempekrise og er ikke i stand til å oppfylle avtalen om rettighetene til engelsk 1., 2. og 3. divisjon de to neste åra.

Kanalen forsøker nå å reforhandle avtalen, og tilbyr lusne 625 millioner for rettighetene - en reduksjon på hele 70 prosent!

De 72 klubbene i Football League (1.- 3. divisjon i England) har naturligvis budsjettert med solide TV-inntekter og er helt avhengig av pengene fra ITV Digital for å få driften til å gå rundt.

Med ett handler plutselig ikke fotballen i disse divisjonene om opprykk eller nedrykk - men om å overleve.

- Dramatisk

Styreformann Keith Harris i Football League frykter at så mange som mellom en tredjedel og halvparten av klubbene kan gå konkurs hvis ITV Digital ikke oppfyller sine økonomiske forpliktelser.

Klubbeier Bjørn Rune Gjelsten i 1. divisjonsklubben Wimbledon er enig i anslaget.

- Dette er dramatisk og en dårlig nyhet for oss alle. Mange kan få problemer med å overleve om dette blir utfallet, sier Gjelsten til Dagbladet.

2. divisjonsklubben Bury er allerede satt under administrasjon, og 2. divisjonsklubbene Notts County og Swindon må låne penger fra spillernes fagforening (PFA) for å betale ut lønninger.

I den opprinnelig avtalen skal Wimbledon motta mellom 25 og 40 millioner kroner årlig.

Gigantsøksmål

- Om vi forblir i 1. divisjon - som det nå ser ut til at vi gjør - er vi nødt til å slanke både spillerstall og administrasjon.

Football League er ikke villig til å fire en tomme, og står på at den konkurstruede betalingskanalen med 1,2 millioner abonnenter må oppfylle forpliktelsene på 2,3 milliarder kroner. Hvis ikke varsler styreformann Keith Harris et mulig søksmål på hele 6,1 milliarder kroner:

De 2,3 milliardene i avtalen, i tillegg til 3,8 milliarder i tapte kommersielle inntekter knyttet til TV-opptredener.

KAN TAPE MILLIONER: Bjørn Rune Gjelstens Wimbledon skal ifølge avtalen motta mellom 25 og 40 millioner kroner årlig fra ITV Digital. Nå har ikke kanalen råd til å betale. - Dette er dramatisk og en dårlig nyhet for oss alle, sier Gjelsten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!