Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klubbeier skaper kaos i fotballen

Store ringvirkninger får konsekvenser for flere klubber etter at klubbeier har fått coronaviruset.

SMITTET: Evangelos Marinakis har fått coronaviruset. Foto: Adrian DENNIS / AFP / NTB Scanpix
SMITTET: Evangelos Marinakis har fått coronaviruset. Foto: Adrian DENNIS / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Tirsdag kom beskjeden om at Nottingham Forest- og Olympiakos-eier Evangelos Marinakis hadde fått coronaviruset (Covid-19).

«Det nye viruset har 'besøkt' meg og jeg følte jeg måtte la offentligheten vite det», skriver han blant annet på Instagram.

Klubbeieren, som er god for flere milliarder kroner, skriver videre at han er i fin form, men det spørs om han var forberedt på ringvirkningene denne nyheten fikk.

View this post on Instagram

#Marinakis #HealthStatement #Message

A post shared by Evangelos Marinakis (@evangelos.marinakis) on

Håndhilsing

Marinakis besøkte Nottingham Forest i tapet mot Millwall fredag, og man fryktet først at han kunne ha smittet andre med tilknytning til klubben. Marinakis skal ha håndhilst på hele Nottingham-laget, men ingen pådro seg smitte.

Den engelske Championship-klubben skriver i en pressemelding at Marinakis først begynte å vise symptomer på viruset da han kom tilbake til Hellas mandag.

BLE TESTET: Olympiakos-spiller Omar Elabdellaoui. Foto: Paul Terry/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
BLE TESTET: Olympiakos-spiller Omar Elabdellaoui. Foto: Paul Terry/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer

Alle Olympiakos-spillerne og støtteapparatet ble testet for å se om de hadde fått viruset tirsdag. Dette gjaldt også norske Omar Elabdellaoui.

Heldigvis var alle prøvene negative.

«De spiller og trener som normalt, men uten publikum i de tre neste kampene», skriver presseansvarlig Svein Graff i en SMS til Aftenposten.

Men det stopper ikke der.

TOMME TRIBUNER: Serie A kampene i Italia spilles for tomme tribuner grunnet coronaviruset, og da kunne ikke den portugisiske stjerna, Cristiano Ronaldo, dy seg for en liten spøk. Video: Strive / Rødt Kort. Vis mer

Utsatt kamp

Arsenal møtte Olympiakos i Europa League 27. februar, og først kom det melding om at ingen spillere eller noen i støtteapparatet hadde noen symptomer på viruset.

Arsenal skulle egentlig møte Manchester City i en utsatt Premier League-kamp i kveld, men i natt kom kontrabeskjeden: Ligakampen er utsatt.

Årsaken er at flere Arsenal-spillere hadde møtt Marinakis like etter Olympiakos-kampen. Derfor tar ikke klubben noen sjanser, og setter sine egne i midlertidig karantene.

STORE RINGVIKRNINGER: Evangelos Marinakis skaper kaos. Foto: Adrian DENNIS / AFP / NTB Scanpix
STORE RINGVIKRNINGER: Evangelos Marinakis skaper kaos. Foto: Adrian DENNIS / AFP / NTB Scanpix Vis mer

«Det medisinske rådet vi har mottatt tilsier at sjansen for at de har utviklet Covid-19 er ekstremt lav. Men vi følger myndighetenes retningslinjer, som anbefaler at alle som har vært i nær kontakt med noen med viruset, burde isolere seg hjemme i 14 dager fra sist de hadde kontakt», skriver Arsenal i en pressemelding.

Det er 13 dager siden Arsenal besøkte Hellas. Spillerne vil derfor bli værende hjemme til toukers perioden er over. Det samme gjelder fire personer i Arsenals støtteapparat.

«Vi forstår hvor skuffende dette er for supporterne våre, spesielt de som skulle reise til Manchester før kveldens kamp», skriver klubben videre.

Ville ha kamp utsatt

Olympiakos skal etter planen spille hjemmekamp for lukkede dører mot Wolverhampton i Europa League førstkommende torsdag.

Den engelske klubben ba om å få kampen utsatt av frykt for spredning av viruset, men UEFA satte foten ned.

«Vi mener turen skaper unødvendig risiko for spillerne, støtteapparatet, supporterne og familiene til alle som reiser, i en sådan kritisk og usikker tid», skriver Wolves i en pressemelding.

Dette viser hvor lite som skal til for at idretten påvirkes stort dersom en person tett på blir smittet av corona.

Hele Norges coronakart