Klubbeier truer fansen om natta

Molde-fansen er heldige med Kjell Inge Røkke.

Også Klanen kan prise seg lykkelige over at det er tankreder John Fredriksen som har eierinteressene i Vålerenga.

Det er verre hvis du holder med Darlington i engelsk 3. divisjon. Der hersker klubbeier George Reynolds.

The Guardian forteller i dag historien om den styrtrike klubbeieren som har bygget et stadion som rommer 27 000 tilskuere i Nordøst-England.

Det er det mest positive med ham. At han oppsøker både fans og avisredaktører om natta er ikke like sjarmerende. I en dokumentar på BBC forteller Reynolds selv hvorfor han gjerne konfronterer sine kritikere på nattestid.

- Folk føler seg ålreite i grupper, men det blir anderledes når du banker på døra deres kl. 02.20 om natta. De liker ikke det. Ingen går løs på meg da. Jeg finner ut hvor de bor og ringer på, sier Reynolds i TV-programmet.

En som ofte besøkes av Reynolds er Northern Echo-redaktør Peter Barron. Han har nå fått installert krisealarm etter råd fra det lokale politiet.

Da lokalavisredaktøren kom hjem fra ferie fant han flere kort fra Reynolds i postkassa. Et av dem spådde at kona hans ville få nervesammenbrudd ved juletider.

Politiet har nå avhørt Reynolds, og i første omgang bedt klubbeieren om å slutte med trusler. Etterforskningen fortsetter i mellomtida.

Nedlagt nettside

Den 67-årige klubbeieren har selvfølgelig vært hjemme hos vanlige fans også. Under press fra Reynolds har både den lokale fansblekka og supporterhjemmesiden blitt lagt ned.

- Det er en veldig uheldig utvikling, sier en talsmann for supporterklubben.

Reynold forsvarer besøkene sine med at både han og familien er blitt plaget av kritikk fra aviser og fans.

- Jeg hører aldri på fansen eller manageren. De får det aldri til riktig, sier Reynolds.

Han lytter mer til kona, Susan Reynolds. På et klubbmøte i mars forlot alle spillerne rommet da hun antydet at gutta lot andre lag vinne.

Som en tjeneste på tampen av sesongen.

Femte sist

- Det som tenner meg mest, med unntak av kona, er å motbevise folk, sier Reynolds som sa opp en arbeider under byggingen av stadionet.

Årsak: Han sparket en colaboks rundt som en fotball mens han jobbet.

Seinere viser dokumentaren at Reynolds tok med seg boksen, og lo mens han sparket den rundt inne på kontoret sitt.

Hittil har Reynolds fortsatt endel å bevise. Darlington er femte sist i 3. divisjon, og «Reynolds Arena» trekker bare 5300 tilskuere i snitt denne sesongen.

Fansen venter vel heller på at hele laget skal dukke opp hjemme.

RIK ENEHERSKER:</B> George Reynolds tok over Darlington i 1999, og utbasunerte at han ville gi klubben tilbake til arbeiderne.
SPLITTER NYTT:</B> George Reynolds Arena åpnet i august i år. I snitt fyller supporterne i underkant hver femte plass.