Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klubbeieren: - Fansen kan dø akkurat når de vil

Navnekrangel i Hull.

CITY ELLER TIGERS: Akkurat i dag sto fotballen i sentrum på KC Stadium da Hulls slo Liverpool 3-1, men utenom kampdag handler det meste om hva klubben faktisk skal hete. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
CITY ELLER TIGERS: Akkurat i dag sto fotballen i sentrum på KC Stadium da Hulls slo Liverpool 3-1, men utenom kampdag handler det meste om hva klubben faktisk skal hete. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

(Dagbladet): I ettermiddag gjorde Hull jobben til gangs da Liverpool ble slått 3-1 hjemme på KC Stadium, men internt i klubben er ikke alt like rosenrødt.

Klubbens eier, Dr, Assem Allam, besluttet i sommer at laget skulle skifte navn fra Hull City til Hull Tigers.

Det er det ikke alle tilhengerne som synes er en like god idé.

Dødsønske En av fansgrupperingene har startet en parole med bannere som «City til vi dør» og «Vi er Hull City». Dette har fått den tidligere nevnte Allam til å reagere.

Han mener at bannerne og sangen er med på å distrahere spillerne, og har ikke mye til overs for de som protesterer.

- De kan dø så snart de bare vil for min del, så lenge de forlater klubben til fordel for mennesker som faktisk setter pris på fotballen, sier han ifølge Independent.

Men Allam stopper ikke der.

- En enkel mann Han sier også dersom supporterne ikke ønsker ham i klubben, er ikke det noe problem. Da forsvinner han på dagen.

- Jeg er en enkel mann. Vil de at jeg skal bli? Dersom svaret er «nei takk» er det greit. 24 timer senere er klubben til salgs. Da investerer jeg ikke et pund til, sier han.

Tanken bak navneendringen er at klubben skal bli mer «attraktiv» for nye markeder i Afrika og Asia. Det er kanskje mer nærliggende å tenke at god fotball har en bedrede appell.

Manager Steve Bruce hadde følgende beskjed om eieren og navnespetakkelet etter at Liverpool ble slått i dag.

- Jeg tror ikke helt han skjønner det.