FERDIG? Ifølge NRK er Bård Flovik ferdig som Tromsø-trener. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
FERDIG? Ifølge NRK er Bård Flovik ferdig som Tromsø-trener. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Flovik sparket i Tromsø

Klubben bekrefter: Flovik ferdig som Tromsø-trener

Har innkalt til pressekonferanse.

(Dagbladet): Tromsø har innkalt til pressekonferanse mandag. Der skal det ifølge NRK informeres om at hovedtrener Bård Flovik har fått sparken.

Rett før slaget 16.00 bekrefter klubben at Flovik er ferdig.

«Partene har kommet frem til en løsning hvor de er enige om å avslutte fordi partene mener det er til beste for klubben og for Flovik slik situasjonen er blitt», heter det i klubbens uttalelse.

Tromsø har hatt en dårlig innledning på sesongen, og ligger nest sist i Tippeligaen. Laget har bare klart å ta 14 poeng på sesongens 14 spilte kamper.

Flovik har vært klubbens hovedtrener siden 2015.

- Slik situasjonen ble tabellmessig, har vi i dag blitt enige om å avslutte samarbeidet. Jeg har hatt en fantastisk tid i en levende og flott klubb, og vil takke alle i og rundt klubben for samarbeidet, og spesielt ei fantastisk flott spillegruppe og et kraftfullt og kompetent støtteapparat. Vi skilles som gode venner, sier Flovik.

Klubben jobber med å få på plass en løsning på trenersiden. I kampen mot Haugesund til helga, blir laget ledet av det øvrige trenerteamet.

- Det jobber vi hardt med, og vil informere om dette når det er på plass. Laget blir ledet av det øvrige trenerteamet, styrket med interne ressurser, sier klubbens administrerende direktør Stig-Arne Engen.

Flovik innrømmer at han ikke er helt på lag med klubbens avgjørelse.

- Sånn det har blitt, er jeg enig. Jeg er uenig i valget, men det vil jeg ikke si så mye rundt. Jeg er av den formening at vi har hatt marginer mot oss, og slitt med skader og sykdom. Jeg hadde vært sikker på at vi skulle klare det, sier Flovik på pressekonferansen.

- Jeg er fryktelig motivert og inspirert hvis andre ting skulle dukke opp. Jeg føler meg veldig klar til å ta min trenergjerning inn i andre virksomheter. Vi får ta det med ro for nå, så «gønne på» når muligheten byr seg.