Klubben der fansen styrer alt

Du kan bli med på virkelighetens Football Manager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Er du en av dem som drømmer om å styre din egen fotballklubb, og halser til butikken hver gang en ny versjon av dataspillet Football Manager kommer i butikken?

Da kan svaret på dine drømmer være her.

Den fandrevne nettsiden Myfootballclub.com er nemlig i ferd med å fullføre oppkjøpet av den engelske Conference-klubben Ebbsfleet United.Og nå skal fansen få leke Abramovitsj.

- Vi er samlet i troen på at dette er en stor mulighet. De ekstra midlene og støtten vil hjelpe klubben å utvikle seg, sier styreformann i Ebbsfleet, Jason Botley, til BBC.

Bestemmer spillerkjøp og laguttak

20 000 medlememmer i Myfootballclub.com har betalt 35 pund, eller nærmere 400 kroner, for hver sin aksje i klubben. Til sammen er det samlet inn 700 000 pund på knappe 11 uker, som nå skal sikre 51 prosent av aksjene.

Medlemmene skal få stemme over spillerkjøp, laguttak, og alle andre store avgjørelser, ikke ulikt prinsippet Johan Golden og Atle Antonsen levde etter med sitt Politiske Parti.

- Før og etter kamper får jeg ofte høre fansens mening om hvilke spillere som bør og ikke bør få starte. Nå kan de være med å bestemme selv, sier Ebbsfield-manager Liam Daish.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer