Klubben ga etter for presset. Nå er Mambo nummer fem

Detaljen som manglet fikk internett til å gå av hengslene. Nå har den engelske National League-klubben Ebbsfleet United gitt delvis etter.

NÅ FÅR HAN LÅNE NUMMER FEM: Yado Mambo har denne uka fått internasjonal oppmerksomhet. Nå selger klubben en eksklusiv drakt med nummer fem på ryggen. Foto: Ebbsfleet United
NÅ FÅR HAN LÅNE NUMMER FEM: Yado Mambo har denne uka fått internasjonal oppmerksomhet. Nå selger klubben en eksklusiv drakt med nummer fem på ryggen. Foto: Ebbsfleet United Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ladies and gentlemen: This is Mambo No. 5!

Lou Begas versjon av den kubanske artisten Damaso Perez Prado sang ble en landeplage før årtusenskiftet.

Men denne uka har sangen blitt heftig diskutert i sosiale medier igjen på grunn av et bilde av Ebbsfleet United-spiller Yado Mambo.

Den engelske 26-åringen løp rundt med nummer 18 på ryggen da National League-klubben gjorde en sjeldent TV-opptreden i kampen mot Leyton Orient.

Og sånn blir det oppstyr av!

Opprør

I sosiale medier kokte det. Hvorfor hadde de ikke gjort det innlysende og gitt forsvarsspilleren nummer fem? Klubben skriver på sin hjemmeside at de fikk en rekke henvendelser om at forsvarsspilleren nå måtte bli nummer fem.

Flere britiske aviser kastet seg også på saken, som TV 2 også har omtalt i dag.

– Vi har ikke gått glipp av raseriet i sosiale medier og sakene i riksavisene om at Mambo ikke er nummer fem. Det er noe vi selv tok opp da han debuterte for seks år siden, men denne uka har det rent inn med meldinger om at han må bli nummer fem, skriver klubben på egen hjemmeside.

Og etter hvert lystret klubben (delvis). På hjemmesiden skriver de:

– Og vi har gitt etter. På en måte. Det er vår kaptein Dave Winfield som har nummer fem. Og han er en ganske stor mann! Vi hadde trengt tøffere menn enn oss for å rive den ut av hendene hans.

Kreftstøtte

Så hvordan skulle de løse floka de hadde kommet i? Klubben ville åpenbart gjøre noe, men det er heller ikke mulig å endre draktnummeret fra kamp til kamp selv om de hadde fått hjelp av en muskelmann eller -kvinne eller to til å temme klubbens kaptein.

Svaret lå i en eksklusiv drakt:

– Vi har bestemt oss for å auksjonere ut en eksklusiv, signert drakt med nummer fem på ryggen på eBay. Overskuddet skal gå til kreftorganisasjonen Prostate Cancer UK.

Det har kommet sju bud på drakta så langt – og i skrivende stund er prisen på 420 pund (rundt 4500 kroner).

Auksjonen avsluttes 23 november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer