- Klubben hadde sine grunner

Lukas Podolski om Finkes Köln-exit.

IKKE OVERRASKET: Lukas Podolski er ikke overrasket etter at Kölns sportsdirektør forlater klubben. Foto: REUTERS/Thomas Bohlen
IKKE OVERRASKET: Lukas Podolski er ikke overrasket etter at Kölns sportsdirektør forlater klubben. Foto: REUTERS/Thomas BohlenVis mer

Turbulensen herjer videre i Köln. Lørdag kveld måtte sportsdirektør Volker Finke gå. Det overrasker ikke stjernespilleren Lukas Podolski.

- Jeg er ikke overrasket. Klubben hadde sine grunner, lød Podolskis kommentar til lokalavisen Express søndag morgen.

Han hadde i likhet med trener Ståle Solbakken et anstrengt forhold til Finke. Podolski håper saken går fort over og at laget kan konsentrere seg om å fullføre sesongen.

- Nå må vi krysse dette ut. Vi har ni kamper igjen der vi skal kjempe som mot Hoffenheim og (Hertha) Berlin. Jeg er overbevist om at vi holder klassen, la angriperen til.

Lettelse Det blir trolig lettere sagt enn gjort. Men for Solbakken kan det virke som om Finkes avgang gir ham mer arbeidsro. Nordmannen står igjen som vinner av en intern maktkamp i klubben, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Finke måtte umiddelbart gi seg i klubben etter et turbulent møte med styre og aksjonærer lørdag. Klubben hadde sett seg lei på at Finkes og Solbakkens krangel stadig hadde blitt mer offentlig. Det ga et dårlig bilde av Köln utad.

1-0-seieren i bunnkampen mot Hertha hjalp på, men klubben er ennå ikke ute av krisen. Likevel feiret Solbakken som om han hadde vunnet serien lørdag kveld.

- Adrenalinet måtte ut i noen sekunder. Nå kan jeg drikke et glass rødvin i ro sammen med kona, sa Solbakken etter det følelsesmessige utbruddet.

Bad guy Søndag formiddag uttalte styreformann Werner Wolf at å kvitte seg med Finke har skapt mer klarhet. Han håper det blir lettere å konsentrere seg om å holde seg i Bundesliga framover.

FERDIG:  Volker Finke er ferdig i Köln. Foto: EPA/OLIVER BERG
FERDIG: Volker Finke er ferdig i Köln. Foto: EPA/OLIVER BERG Vis mer

- Jeg tror at denne avgjørelsen har skapt en viss klarhet, fordi det var forvirring. Det er viktig at man gjennom denne beslutningen kan gjenopprette konsentrasjonen, sa Wolf.

Finke selv har forklart at det var fotballfaglige uenigheter som gjorde at han og klubben skilte lag.

- Det var et interessant år, og aldri kjedelig. Selv om jeg var «bad guy» iblant, kunne jeg leve med det, sa Finke.

(NTB)