Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klubben kastet ut av ligaen etter skandale-kamp. Fansen truet spillerne

Nektet å spille.

FARSE: Klubben får ikke fortsette i Lega Pro (nivå tre), og en rekke ledere og spillere er utestengt for sin delaktighet i den farsepregede kampen som ble avbrutt da Nocerina hadde bare seks spillere igjen. Foto: AP Photo/Francesco Pecoraro
FARSE: Klubben får ikke fortsette i Lega Pro (nivå tre), og en rekke ledere og spillere er utestengt for sin delaktighet i den farsepregede kampen som ble avbrutt da Nocerina hadde bare seks spillere igjen. Foto: AP Photo/Francesco Pecoraro Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den italienske fotballklubben Nocerina er kastet ut av sin divisjon som følge av at laget ikke fullførte derbykampen mot Salernitana i fjor høst.

Klubben får ikke fortsette i Lega Pro (nivå tre), og en rekke ledere og spillere er utestengt for sin delaktighet i den farsepregede kampen som ble avbrutt da Nocerina hadde bare seks spillere igjen.

En rekke Nocerina-spillere simulerte skader og nektet å spille videre. Kampen ble avbrutt etter bare 21 minutter.

Bakgrunnen var trusler fra lagets supportere, som var bannlyst fra bortekampen av frykt for tribunevold. Tilhengerne besluttet at om de ikke fikk se det første lokaloppgjøret på 20 år så skulle det heller ikke spilles. Spillerne ble truet med represalier om de spilte kampen.

Det skremte mange nok spillere til at kampen aldri ble spilt ferdig. Salernitana ble i ettertid tilkjent 3-0-seier.

Disiplinærkomiteen i Italias fotballforbund meldte onsdag at Nocerina vil bli plassert i en amatørserie.

Klubbens tidligere president Luigi Benevento, direktør Luigi Pavarese, lege Giovanni Rosati, trener Gaetano Fontana og assistenttrener Salvatore Fusco er alle utestengt i tre og et halvt år.

Spillerne Domenico Danti, Edmunde Etse Hottor, Iuzvisen Petar Kostadinovic, Franco Lepore og Lorenzo Remedi er utestengt i ett år, mens Davide Evacuo, Luca Ficarrotta, Davide Polichetti, Carlo Cremaschi, Daniel Jara Martinez og Giancarlo Malcore ble frikjent.

(NTB)

Hele Norges coronakart