I LEVENDE LIVE: Lyon måtte avkrefte at Mathieu Valbuena ble funnet død i sitt eget hjem. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani/NTB Scanpix
I LEVENDE LIVE: Lyon måtte avkrefte at Mathieu Valbuena ble funnet død i sitt eget hjem. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani/NTB ScanpixVis mer

Mathieu Valbuena:

Klubben måtte rykke ut mot de «ondskapsfulle» ryktene: 
- Skammelig og umenneskelig

Avkrefter stjernas død.

(Dagbladet): Søndag begynte ryktene å svirre på Twitter om at Lyon-spilleren Mathieu Valbuena hadde avgått ved døden.

Ryktene gikk ut på at 32-åringen ble funnet død i sitt eget hjem, og at dødsårsaken foreløpig ikke er kjent.

Måtte dementere

Så langt gikk det at klubben selv måtte ta til motmæle. Mandag formiddag la de selv ut en melding på Twitter om at den lille franskmannen lever i beste velgående.

De benytter også anledningen til å rette krass kritikk mot de som startet de «ondskapsfulle» ryktene.

- Mathieu Valbuena er heldigvis i live, dette til tross for hva ondskapsfulle individer har hevdet på Twitter. Klubben er sjokkert over at noen kan gjøre noe så skammelig og umenneskelig, heter det i uttalelsen.

Drapstrusler

Valbuena var en av fansens store kjæledegger da han spilte for Marseille, men i 2014 forlot han klubben til fordel for Dinamo Moskva. Etter bare en sesong i russisk fotball gikk ferden tilbake til hjemlandet og Lyon i fjor sommer.

Gjensynet med hans gamle hjemmebane ble lite hyggelig for midtbanespilleren. Ikke bare ble han ropt dødstrusler etter, men bak det ene målet var en oppblåsbar dukke med hans eget navn påført hengt etter halsen.

Episoden fant sted i toppkampen mellom Marseille og Lyon på Stade Vélodrome 20. september. En 27-åring skal da ha ropt dødstrusler mot Valbuena over en høyttaler tilskuerne hadde med seg på tribunen.

Sju Marseille-supportere ble i tillegg arrestert i forbindelse med bråket som fant sted under kampen.

Skandalevideo

Også utenfor fotballbanen har det stormet rundt Valbuena den senere tiden da det i fjor høst ble kjent at han noe ufrivillig var involvert i en sexvideoskandale.

Det viste seg etterhvert at hans lagkamerat på landslaget, Karim Benzema, var en av flere som skal ha truet med å publisere en sexvideo som Valbuena skal ha spilt inn med sin kone på en mobiltelefon.

Kravet for å la være å publisere videoen skal ha vært på 150 000 euro.

- Jeg er veldig, veldig, veldig skuffet, og jeg kan bare si at mitt forhold til Karim ikke var så godt som jeg trodde, har Valbuena sagt i etterkant.