Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Klubben ser alvorlig på disse påstandene

Anklager om sextrakassering av norsk landslagsspiller.

VARSLER OM TRAKASSERING: Tidligere landslagsspiller Lisa-Marie Woods hevder en tidligere lagvenninne er blitt utsatt for sextrakassering av sin nåværende fotballtrener. Foto: NTB Scanpix.
VARSLER OM TRAKASSERING: Tidligere landslagsspiller Lisa-Marie Woods hevder en tidligere lagvenninne er blitt utsatt for sextrakassering av sin nåværende fotballtrener. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Den tidligere landslags- og Toppserie-spilleren Lisa-Marie Woods (29) hevdet i et blogginnlegg før helga at en tidligere lagvenninne er blitt utsatt for sextrakassering av egen klubbtrener.

Nå har NFF tatt kontakt med den aktuelle klubben.

- Vi har vært i kontakt med de berørte partene. Her ønsker NFF å bistå i den grad partene ønsker det. Vi skal sette oss ned og komme til bunns i denne saken, sier Heidi Støre i NFF til Dagbladet.

Støre er NFFs toppfotballsjef for kvinneavdelingen.

- Klubben ser alvorlig på dette og de ser nærmere på saken akkurat nå. Beskyldninger av en denne typen må vi alltid ta alvorlig, sier Støre, som rett før helga sa at NFF vil granske saken.

- Idretten skal være trygg og NFF ønsker å bistå for at absolutt alle opplever idretten som et trygt sted, sier hun.

- Intensjoner om seksuelt forhold Woods hevder i sin egen blogg at venninnen, som har representert Norges landslag en rekke ganger, er blitt kontaktet av treneren via SMS-er, brev og e-poster til alle døgnets tider. Dette skal ha pågått i flere måneder.

- En tidligere lagvenninne, god venninne og en gjennomprofesjonell på sitt område, legger kanskje opp. Ikke fordi hun føler seg ferdig, men på grunn av en opplevelse hun har hatt i løpet av det siste året med sin trener, skriver Woods før hun fortsetter:

- En trener som, rett etter at han fikk jobben, fulgte opp min venninne med intensjoner dypere enn rent profesjonelle, og langt mer enn vennskap. Rett og slett, på ufint vis hadde han intensjoner om å ha et seksuelt forhold, noe min venn hele veien gjorde klart at ikke var noe hun ville. Til tross for dette, fortsatte han å prøve å overtale henne om at de ville være bra sammen, skriver hun.

Angrer ikke Woods spiller for tiden fotball for Lady Reds i Australia.  Hun har 23 landskamper for Norge. Utenlandsproffen angrer ikke på det hun skrev i blogginnlegget.

- Jeg står for det som er skrevet i bloggen, og at det viser seg å være mer utbredt enn jeg var klar over, sa Lisa-Marie Woods til Dagbladet.

Ifølge Woods ble den tidligere lagvenninnen skjøvet ut i kulda da hun ikke besvarte trenerens forespørsler.

- Alvorlige anklager Styreleder i den aktuelle klubben uttaler følgende til Dagbladet:

- Vi kan ikke akseptere det som står der uten en egen undersøkelse.

- Det er alvorlige anklager, og vi går inn i saken nå. Vi er overrasket over innholdet i bloggen, men tar det selvfølgelig alvorlig, sier styrelederen.

ØNSKER Å STILLE OPP: Sjefen for kvinnefotball, Heidi Støre, sier at NFF vil bistå i saken rundt sex-trakassering dersom de aktuelle partene ønsker det.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ØNSKER Å STILLE OPP: Sjefen for kvinnefotball, Heidi Støre, sier at NFF vil bistå i saken rundt sex-trakassering dersom de aktuelle partene ønsker det. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer