Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håvard Nordtveit møter Manchester City

Klubben sliter før storkampen, men én ting nekter Nordtveit å skylde på: - Det snakker vi ikke om

For 26 år siden spilte Hoffenheim i Kreisliga A, på 8. nivå i tysk fotball. Tirsdag tar klubben imot Manchester City i kamp to i gruppespillet til Champions League.

HISTORISK: Håvard Nordtveit scoret Hoffenheims første mål i Champions League noensinne i 2-2-kampen mot Sjakhtar Donetsk. Sånt blir det jubel av. Foto: NTB Scanpix
HISTORISK: Håvard Nordtveit scoret Hoffenheims første mål i Champions League noensinne i 2-2-kampen mot Sjakhtar Donetsk. Sånt blir det jubel av. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SINSHEIM (Dagbladet): - Fotball er ikke matematikk, sier Håvard Nordheim etter å ha sittet på tribunen og sett lagkameratene serie-tape på hjemmebane for første gang siden januar. Etter sju seirer og to uavgjorte kamper ble det 1-2-tap for Leipzig i en jevn og sjanserik kamp på lørdag.

Misser på sjansene

- Vi har slitt med det samme i hele høst, vi produserer sjanser, men vi klarer ikke å omsette dem i mål, sier Nordtveit. Han satt på tribunen på grunn av en liten hamstringskade som han har slitt med i ei drøy uke. Han var en av fem spillere som var ute med skade.

- Jeg hadde et håp, og testet meg før kampen i dag, men jeg var ikke bra nok. Jeg er helt sikkert spilleklar (mot Manchester City) på tirsdag, forsikret Nordtveit etter kampen lørdag.

Tapet betyr at vårens tabelltreer nå er helt nede på 12. plass på tabellen etter å ha vunnet bare to av de seks første kampene. Hadde fotball vært matematikk, ville tyskerne ikke hatt en mulighet mot City, som de fleste holder som den største favoritten til å vinne Champions League denne sesongen.

Har trua

TROR PÅ CITY-SKALP: Håvard Nordtveit tror alt er mulig mot Premier Leagues beste lag. Foto: Stein Erik Kirkebøen
TROR PÅ CITY-SKALP: Håvard Nordtveit tror alt er mulig mot Premier Leagues beste lag. Foto: Stein Erik Kirkebøen Vis mer

Men fotball minner mye mer om religion enn om matematikk, og da passer det bra at Nordtveit forsikrer at han har trua.

- Det har vi alle sammen, vi har trua på at vi kan slå Manchester City. De er gode, vi må være litt heldige og så må vi få bedre uttelling på sjansene.

City fikk en dårlig start i Champions League. Laget tapte for Lyon i åpningskampen på hjemmebane i første runde. Det betyr at det er et Manchester-lag under press, ett lag som ikke tåler et tap til, som kommer til Hoffenheim tirsdag.

Nordtveit har ingen angst, og velger å tolke City-tapet positivt:

- City er store og gode, på papiret bedre enn oss og favoritt i vår gruppe. Lyon er langt mindre skremmende og mer på vårt nivå. At de kan slå City i Manchester, viser at vi har muligheten til å slå dem her. Derfor har vi trua.

For mye å gape over?

- Hoffenheim har hatt en skuffende åpningen i Bundesliga, skyldes det at det fokuseres for mye på Champions League?

- Jeg vet ikke. Det er klart at det er stort for klubben å debutere i det aller fineste selskapet. Det er også klart at vi har et hardt kjør i en periode nå, med fem kamper på to uker. Det er både fysisk og mentalt en tøff øvelse som vi ikke er vant til å takle på samme måte som Bayern München og Manchester City som hver eneste sesong spiller Mesterliga i tillegg til hjemlig cup og serie, sier Nordtveit som, ikke vet om det er grunnen til at laget sliter med å omsette sjanser i mål og derfor har hatt en litt skuffende poenghøst.

- Det kan også ha med skadene å gjøre og det kan være naturlige svingninger, også i fjor hadde vi dårlige perioder innimellom, sier han.

- Uflaks?

- Det snakker vi ikke om. Vi er opptatt av å gjøre noe med det vi kan gjøre noe med.

Fest uansett

I FORM: Sergio Agüero og Manchester City kommer til Tyskland som enorme favoritter. Foto: PA / NTB Scanpix
I FORM: Sergio Agüero og Manchester City kommer til Tyskland som enorme favoritter. Foto: PA / NTB Scanpix Vis mer

Uansett blir det fest på tirsdag i forbindelse med klubbens største og viktigste kamp noensinne. I Hoffenheim bor det 3300 innbyggere. Arenaen ligger i den nærmeste byen, Sinsheim fire kilometer unna hvor det bor 30.000.

Tirsdag klokka 12 stenger Sinsheim. Da åpner ølkranene og musikken begynner. Den aller første hjemmekampen i Champions League skal feires.

Hvor festlig det blir på banen er mer uvisst.

- Jeg vet ikke hva trener- og analyseapparatet kommer til. Vanligvis er vi kjent for å gå tøft ut og presse høyt. Jeg vet ikke om de våger å gjøre det mot City, det kan bli tungt utover i kampen og i verste fall koste dyrt på slutten, eller om de velger å ligge lavere og satse på kontringer.

- Har du og lagkameratene et ord med i laget?

- Nei vi har ikke noe allmøte, treneren bestemmer, men han snakker med dem som sitter og analyserer styrker og svakheter ved begge lag. Vi har et ganske stort apparat i ryggen, smiler Nordtveit.

Historisk

I åpningskampen i Champions League, borte mot Shaktar Donetsk, var Hoffenheim best, men tyskerne måtte nøye seg med 2-2 og ett poeng.

Klubbens første, historiske mål i kampen - og i Champions League - scoret Håvard Nordtveit da han headet inn et hjørnespark. Får han spille på tirsdag, kan han bli enda mer historisk.

- Det er klart at det hadde vært ganske stort å score også i den første hjemmekampen, sier Håvard Nordtveit. Som har trua.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!