SLITER MED SYKDOM: Den tyske verdensmesteren og Borussia Dortmund-stjerna Mario Götze har kun spilt 16 kamper denne sesongen. Foto:  Guido Kirchner/dpa/NTB Scanpix
SLITER MED SYKDOM: Den tyske verdensmesteren og Borussia Dortmund-stjerna Mario Götze har kun spilt 16 kamper denne sesongen. Foto:  Guido Kirchner/dpa/NTB ScanpixVis mer

Klubben startet full etterforskning. Nå har de funnet svar på stjernas mystiske sykdom

«Undersøkelser har påvist metabolske forstyrrelser som gjør at det er nødvendig å ta Mario Götze ut av treningen», melder Borussia Dortmund. 

(FourFourTwo): Den tyske verdensmesteren og Borussia Dortmund-stjerna Mario Götze har kun spilt 16 kamper denne sesongen, etter å ha slitt med muskelproblemer i lang tid. Etter vinterpausen har han bare spilt 29 minutter fotball.

Götzes muskelproblemer har forvirret klubbens medisinske apparat, som startet full intern etterforskning for å komme til bunns i problemene.

Nå kommer det fram at han han har problemer med stoffskiftet.

«Undersøkelser har påvist metabolske forstyrrelser som gjør at det er nødvendig å ta Mario Götze ut av treningen», heter det i en uttalelse fra klubben.

Og det kan ta tid før Götze er tilbake i aksjon for klubben, melder Dortmund-sjef Hans-Joachim Watzke.

- Det blir ikke en kortsiktig sak, sier Watzke til tyske Bild.

- Vi er glade for at vi nå har funnet årsaken til Marios problemer, sier sportsdirektør Michael Zorc, som legger til at tyskeren har klubbens fulle støtte.

Götze har vært i kontakt med en rekke spesialister og får kontinuerlig behandling for sykdommen.

- Akkurat nå er jeg under behandling og gjør alt jeg kan for å komme tilbake til trening så fort som mulig, og hjelpe laget til å nå vårt felles mål, sier Götze i en uttalelse.

En forsker Bild har snakket med sier at det er umulig å fastslå nøyaktig hvilken sykdom Götze har, fordi symptomene peker mot ulike sykdommer. Det er grunn til å tro at Götzes problemer handler om matinntak.