Klubben til Kjelling legges ned

- Vet ikke hva jeg vil gjøre.

BLIR KLUBBLØS: Kristian Kjelling har halvannet år igjen av kontrakten med AaB, men til sommeren legges håndballdriften i klubben ned- Foto: René Schuetze/AP
BLIR KLUBBLØS: Kristian Kjelling har halvannet år igjen av kontrakten med AaB, men til sommeren legges håndballdriften i klubben ned- Foto: René Schuetze/APVis mer

(Dagbladet): Det er bare noen måneder siden Kristian Kjelling og Aalborg tok DM-gull. Denne sesongen har vært tung - og i kveld ble den enda tyngre.

AaB-ledelsen har nemlig bestemt seg for å legge ned håndballdriften.

- Etter en grundig vurdering har vi bestemt å ta håndballaktivitetene ut av driften vår, sier administrerende direktør Poul Sørensen til klubbens hjemmeside.

Årsaken til nedleggelsen er den økonomiske situasjonen. Mange danske klubber sliter, og nedleggelsen er ikke den første - og kanskje heller ikke den siste. Forrige sesong ble flere norske spillere klubbløse - da FC København kastet håndballen på dør.

Usikker Kjelling Kjelling vet foreløpig lite om hvordan framtida hans vil se ut.

- Vi har ventet på en avgjørelse, og det kom ikke som noe sjokk at AaB kuttet ut håndballsatsingen. Vi har skjønt at dette kunne skje i en klubb som sliter med underskudd. Men det er trist, sier Kjelling til TV 2.

Aalborg ligger på 6. plass i eliteserien og har bare tre poeng etter fire kamper i Champions League. For Kjelling har oppholdet i Danmark vært svært positivt, og han har ikke lagt skjul på at han trives.

- I øyeblikket vet jeg ikke hvor jeg spiller neste sesong. Det jobbes med en ny klubb på et nytt grunnlag i Aalborg. Det er bra interesse i byen, sier han.

Klubben drar mye tilskuere, så akkurat det grunnlaget er på plass i byen.

Gir ikke opp Derfor er AaB-trener Peder Bredsdorff-Larsen overbevist om at det blir topphåndball i Aalborg også neste sesong.

- Dette er ikke et spørsmål om hvorvidt håndballen forsvinner eller ikke. Det handler bare om i hvilken regi den skal foregå i, sier han til dansk TV 2.

Nå jobbes det for å få på plass en investorløsning som kan sikre videre satsing.