Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klubben til stjernemanageren vekker oppsikt: - Veldig spesielt

Pisa slipper nesten ikke inn mål. Likevel ligger klubben sist i Serie B. 

SKJEV STATISTIKK I PISA: Gennaro Gattusos klubb Pisa har bare sluppet inn 29 mål, noe som er desidert færrest i Serie B. Foto: Thanassis Stavrakis/TT/ AP/NTB Scanpix og Soccerway.com
SKJEV STATISTIKK I PISA: Gennaro Gattusos klubb Pisa har bare sluppet inn 29 mål, noe som er desidert færrest i Serie B. Foto: Thanassis Stavrakis/TT/ AP/NTB Scanpix og Soccerway.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Du har garantert hørt om det skjeve tårn i Pisa, men det spørs om du kjenner til fotballklubben som hører til den italienske byen.

A.C. Pisa 1909 spiller til daglig i Serie B, som er den nest øverste divisjonen i Italia. Klubben rykket opp forrige sesong etter sju års fravær, men det kan se ut til at oppholdet blir kortvarig.

For Pisa ligger desidert sist i ligaen med seks seire, 20 uavgjort og 13 tap på 39 kamper. Det i seg selv er ikke spesielt, men målforskjellen er i aller høyeste grad det. På de 39 kampene har laget kun sluppet inn 29 mål(!). Det er færrest av samtlige lag i divisjonen.

Til sammenlikning har serieleder SPAL sluppet inn 36 mål, og klubben som har sluppet inn nest mest er Spezia med 34 mål.

Viasat- og Serie A-ekspert Rolf-Otto Eriksen syns statistikken er spesiell.

- Det er et veldig kult poeng du trekker fram her. Det finnes muligens en forklaring på det. Fenomenet er jo helt uforklarlig uten å vite noe mer om det. Hvordan de har fått til det kan jeg ikke si noe om, sier Eriksen.

- Veldig spesielt

Italienske lag er kjent for å være gode til å forsvare seg, men dette tilfellet er ekstremt med tanke på tabellposisjonen.

- Det rimer godt her. Det at selv bunnlaget i Serie B slipper inn lite rimer godt. Generelt er italiensk fotball kjent for det. Det som ofte er en nyanse der er at italienske lag også scorer mye mål også, sier Eriksen.

Det gjelder definitivt ikke for Pisa, som bare har funnet veien til nettmaskene 22 ganger denne sesongen. Det er ti scoringer mindre enn klubben som har scoret nest minst.

- Det det høres ut som er uttrykket Catenaccio som ble brukt om Inter på 60-tallet. Da var Inter veldig gode, men de spilte en defensiv/destruktiv fotball der det å låse igjen bak var det viktigste, så får du en mulighet eller to i løpet av en kamp uansett. Det laget til Inter var utgangspunkt for det begrepet der. Med 20 uavgjorte kamper og målene som er scoret, så låter det veldig som et lag som har forsøkt å spille slik igjen, men det blir bare en antagelse, sier Eriksen, som ønsker å finne ut mer om fenomenet.

- Det er veldig spesielt. Du har pirret nysgjerrigheten min, sier Viasat-eksperten.

Økonomiske problemer

Det hører med til historien at Pisa har blitt trukket fire poeng for å unnlate å betale skatt i tide. Klubben som ligger nest sist har på sin side blitt trukket to poeng, så Pisa ville uansett ligget nest sist i Serie B uten poengtrekk.

Det er den tidligere AC Milan-spilleren Gennaro Gattuso som er manager i Pisa. Han tok over jobben i klubben forrige sesong.

Klubben har hatt store økonomiske problemer med en tidligere eier som ble slått personlig konkurs. Først i desember i fjor fikk klubben nye eiere og «marerittet var over», skriver Sky Italia.

P.S. Etter at denne saken ble skrevet har det kommet en nyhet om at Latina har blitt trukket totalt sju poeng (ytterligere fem poeng) i Serie B, noe som gjør klubben til tabelljumbo med 30 poeng.