Klubbene er i økonomisk krise, men spillerne håvet inn millioner

Rivalene LSK og VIF har tatt store grep.

 STOR LØNNING:  Bojan Zajic og Thorstein Helstad er to av spillerne som hadde høye lønninger og som nå er ferdige i Vålerenga og Lillestrøm. Foto: NTB Scanpix
STOR LØNNING: Bojan Zajic og Thorstein Helstad er to av spillerne som hadde høye lønninger og som nå er ferdige i Vålerenga og Lillestrøm. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Vålerenga og LSK er to av Tippeliga-klubbene som har slitt voldsomt økonomisk denne sesongen.

- Kassa vår er tom, sa daglig leder Stig-Ove Sandnes til Dagbladet i sommer (krever plussinnlogging)

Store kutt I etterkant har klubben fått en ny hovedsponsor og sportslig suksess har forbedret situasjonen, men klubben mangler fortsatt mange millioner av de 15 de i mai gikk ut og sa at de trengte for å komme i mål med de økonomiske forpliktelsene ut året.

Ståa er ikke mye bedre hos erkerival Lillestrøm.

- Vi må kutte 20 til 25 millioner innen 01.01.2015. Det er såpass store summer at vi ikke har kommet helt i havn enda. Det er vanskelig, sa daglig leder Heidi Scheie til Dagbladet i september.

Erstatter spillere Vålerenga har i flere år slit med at enkelte spiller har hatt høye lønninger. I desember 2013 godtok spillerne et lønnskutt på 20 prosent.

Og ser vi på skattelista i 2013 og årets tropp, ser vi at klubben har tatt grep. Noen av dem med høyest inntekt er borte, og Vålerenga har slanket stallen betraktelig.  Fra 37 spillere i 2013 til 25 i år.

Den samme tendenser ser vi hos LSK.  Klubben gikk fra 28 spillere i 2013 til 21 2014. Ikke like drastisk, men flere med høye lønninger er borte, og LSK har solgt mange spillere i år.

Bare Fredrik Stoor og Thorstein Helstad står oppført med over til sammen tre millioner kroner i inntekt i 2013. Begge er borte.

Den samme tendensen ser vi hos rivalen fra Oslo øst. Kjetil Rekdal har fått mye kritikk for å ha kvittet seg med blant annet Bojan Zajic.

Men i en økonomisk presset situasjon, er det lett å forstå at den slepne teknikeren var en av spillerne Rekdal valgte å bytte ut før årets sesong.

Faktisk har av fire de åtte spillerne som står bokført med mer enn én millioner kroner forlatt klubben av ulike årsaker.