- Klubbene er usikre på helsesitusjonen min

- Klubbene er skeptiske til meg, sier kneopererte Andreas Lund. I fjor høst strøk han på helsetesten da han skulle bli proff i Coventry. Det ble førstegangstjeneste i steden. I går dimmet han etter elleve måneder uten et eneste profftilbud det siste året.

I heimevernets lokaler i Frænaveien har Lund (24) gjort unna verneplikten.

- Jeg har jobbet på lager og tatt telefonen, sier han.

Det er ikke klubbsjefer og managere som har ringt. Siden Coventry-legene sa «no way» og sendte korsbåndopererte Lund tilbake til Molde i fjor høst, har ikke en eneste utenlandsk klubb meldt seg.

- Nei, de er vel skeptiske etter de som skjedde der nede. De må se at jeg kan spille fotball over tid. Jeg må være god over et par sesonger. Da, kanskje...

Det handler vel så mye om å holde seg oppreist som å score mål.

- Jeg må bevise at beina mine holder. Det kan ta noen år. Klubbene er nok usikre på helsesituajonen min. Det kan være mye av årsaken, sier Andreas.

Overbelastet kne

Lunds tidligere U-landslagskamerater John Carew og Rune Lange drukner i profftilbud. Lund holder på med sitt: Scorer mål for Molde, og er reserve i Nils Johan Sembs landslagstropp. Der er verken Carew eller Lange. Den blide sørlendingen har tre hele sesonger igjen av kontrakten med Molde.

- Blir du her ut kontraktstida?

- Jeg belager meg på det.

Sommerens kneproblemer hjelper nemlig ikke Lund-agentene Rune Hauge og Frank Mathiesen med jobben. Andreas måtte stå over Brann-kampen før bortemøtet mot Mallorca etter hardt kamp-program og overbelastning i kneet.

- Akkurat nå er kneet veldig bra. Men jeg må ta hensyn til kroppen. Når den sier stopp av og til, så er det bedre å stå over en kamp og spille de ti neste, sier han.

Artig med Stabæk

I dag møtes Stabæk og Molde til avgjørende kamp om seriemedaljer på Nadderud. Lund gleder seg faktisk mer til den kampen enn onsdagens møte med Real Madrid.

- Borte mot Real Madried blir jeg sikkert enda mer aleine på topp. Blir nok hyggeligere mot Stabæk. Da kan vi spille vårt spill, jeg får mer hjelp og kommer mer med i spillet. Slik sett blir det artigere mot Stabæk enn Real Madrid.

- Men det å spille på en stadion som tar 125 000, og mot de navna der, det er en kjempeutfordring. Det blir nok ikke vi som spiller ball i hatt med dem. Det blir nok omvendt.

Og legger til, for ikke å virke fullstendig underlegen:

- Er vi maks heldige, kan vi få en kontring, score og vinne 1-0. Det går an.