Klubbene går alltid etter de samme spillerne: Tottenham - Liverpool 3-0

Men suksessen har uteblitt.

 FELLESNEVNER:  Clint Dempsey (t.v) og Gylfi Sigurdsson ( i midten) var begge i Liverpools søkelys før de endte opp i Tottenham. Nå ligger det samme an til å skje med Anzjis Willian. Foto: NTB Scanpix / Reuters.
FELLESNEVNER: Clint Dempsey (t.v) og Gylfi Sigurdsson ( i midten) var begge i Liverpools søkelys før de endte opp i Tottenham. Nå ligger det samme an til å skje med Anzjis Willian. Foto: NTB Scanpix / Reuters.Vis mer

(Dagbladet): Tottenham er i ferd med å selge Gareth Bale til Real Madrid for en rekordstor sum. 871 milloner kroner skal ifølge Sky Sports være på vei inn på bankkontoen til Tottenham

Inn på White Hart Lane er også flere spillere på vei. Deriblant Anzji-spiller Willian. Den russiske storklubben har gitt opp storsatningen og ønsker å kvitte seg med sine stjernespillere.

Premier League-rival Liverpool pekte seg tidlig ut brasilianeren som et overgangsmål. Og det så ut som Anzji-spilleren ville skifte ut gult med rødt.

Men nå har sagaen tatt en ny vending: De siste rapportene fra The Telegraph sier at Tottenham kun er medisinsk test unna å bli enig med Willian. Overgangssummen skal ligge på rundt 30 millioner pund.

Sitter på gjerdet
Det vil ikke være første gang London-klubben rapper en spiller foran nesen på Liverpool. Det hele er en historie som nå gjentar seg for tredje gangen på under ett år.

Vi tar det i kronologisk rekkefølge:

Islendingen Gylfi Sigurdsson imponerte for Swansea våren 2012. Senere gikk manager Brendan Rodgers fra Swansea til Liverpool, og nord-iren la ikke skjul på at han ønsket å ha med seg islendingen videre.

Spilleren selv fortalte han har var åpen for en overgang til de røde. Men den gang ei. Gylfi Sigurdsson havnet til slutt i Tottenham, etter at London-klubben var villige til å by mer enn Liverpool for islendingen.

Historien gjentok seg ved månedsskifte august/september i fjor. Etter en intens jakt fra Liverpools side, la Tottenham det Fulham krevde på bordet for Clint Dempsey, som dermed slapp å flytte fra London.

I tillegg leverte Fulham en offisiell klage på Liverpool. Fulham-manager Martin Jol mente Rodgers & co. forsøkte å lokke Dempsey til Liverpool.

Bomkjøp?
- Sigurdsson og Dempsey har vel ikke vært noen kanonkjøp så langt, sier Torbjørn Flatin, en av to stiftere av Liverpools skandinaviske suppporterklubb.

 AKTIV:  Det er mye snakk om spillere ut og inn rundt Andre Villas-Boas om dagen. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix.
AKTIV: Det er mye snakk om spillere ut og inn rundt Andre Villas-Boas om dagen. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix. Vis mer

Og det med rett: Like før ligastart ble Clint Dempsey solgt til Seattle Sounders i hjemlandet. Sigurdsson noterte seg for stusselige tre mål på 33 ligakamper.

Flatin irriterer seg uansett over at de store navnene ikke lenger ønsker seg til Liverpool.

- Tre sesonger uten Champions League-spill setter sine spor. Willian blir den tredje storspilleren som glipper den sommeren. Henrikh Mkhitaryan forsvant til Dortmund, mens Diego Costa signerte ny kontrakt med Atlético Madrid.

Derimot ble en ny venstreback offisielt klar for Anfield-klubben i dag. Aly Cissokho kommer på utlån fra Valencia.

- Jeg kan lære ting fra en ny manager, i tillegg til å lære en ny måte å spille fotball på. Det kommer til å bli en god opplevelse for meg, og jeg gleder meg, uttaler Cissokho til klubbens hjemmeside.

Liverpool har hentet Iago Aspas, Luis Alberto, Simon Mignolet og Kolo Toure tidligere i sommer.

 TØFF FORHANDLER:  Tottenhams styreformann Daniel Levy har et rykte på seg for å være en knallhard forhandler. Foto:  AFP Photo/Glyn Kirk/ NTB Scanpix.
TØFF FORHANDLER: Tottenhams styreformann Daniel Levy har et rykte på seg for å være en knallhard forhandler. Foto: AFP Photo/Glyn Kirk/ NTB Scanpix. Vis mer