Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klubbene jubler for ny toppliga

Både topp- og bunnlagene i Tippeligaen er positive til forslaget om en skandinavisk toppliga med oppstart høsten 2004.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har jobbet for dette i mange år og er fornøyd med at det nå foreligger et forslag om en ny skandinavisk fotballturnering. Det har alltid vært en utfordring å fylle hullet mellom november og april. En håpløst lang pause, sier sportslig leder i RBK Rune Bratseth.

Det har vært tett dialog mellom fotballforbundene og ligaforeningene i Norge, Danmark og Sverige de siste par månedene. Målet har vært å arrangere en skandinavisk fotballturnering for toppklubber, med oppstart høsten 2004.

- Initiativet kom fra danskene og vi har godt håp om at dette skal gå i orden. Målet er å heve det sportslige tilbudet til klubbene, slik at de kan hevde seg bedre internasjonalt, sier fotballpresident Per Ravn Omdal til Dagbladet.

De tre beste lagene fra Tippeligaen vil kvalifisere seg direkte til turneringen, som skal arrangeres fra høst til vår. Også de tre beste lagene fra Danmark og Sverige vil kvalifisere seg direkte til ligaen. Tippeligaen vil bestå slik den er i dag.

Spissing

- Dette er en interessant tanke fra et sportslig synspunkt. Flere kamper vil gjøre de beste spillerne bedre. Samtidig kan dette åpne for at flere unge spillere får prøve seg i Tippeligaen, mener Ivar Morten Normark.

RBK-trener Åge Hareide gikk før landskampen mot Skottland ut og ba landslagstrener Nils Johan Semb spare Rosenborg-spillerne, på grunn av at han var redd de skulle skade seg før den avgjørende Champions League-kampen førstkommende tirsdag. Den skandinaviske turneringen vil bidra til enda flere kamper i løpet av året. Men skadefrykt stopper Tippeliga-trenerne fra å elske tanken om en ny skandinavisk liga.

- Spillerne trener to ganger om dagen hele året. Skader tenker vi ikke på, sier Bodø/Glimt-trener Øystein Gåre.

- Det må legges opp et forsvarlig program. De fleste topplag i Europa har lengre sesong enn oss, så slike ting bør vi klare å løse, mener Bratseth.

Supplement

Omdal presiserte i går, fra sitt ståsted som visepresident i UEFA, at det ikke på noe tidspunkt vil bli aktuelt å tilby plasser i europacupene til de beste lagene i den skandinaviske turneringen.

- Men en nordisk turnering vil bli et fint supplement til de eksisterende seriene, og det er viktig å påpeke at dette ikke skal gå på bekostning av det norske seriespillet, sier han.

Kampene vil bli spilt i Norge, Sverige og Danmark. Partene har allerede vært i dialog med store sponsorer som kan tenke seg å fronte turneringen.

NORDISK DUELL: Blir den nordiske toppligaen en realitet, vil Erik Myklands FC København og Christer Basmas Rosenborg møtes, slik de gjorde det i jubileumsturneringen til Fredrikstad Fotballklubb i sommer.