Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klubbene raser mot TV2-planer

Mens fotballforbundet og TV2 krangler om senderettigheter til Tippeligaen, frykter klubbene publikumssvikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reaksjonene fra samtlige klubber i Tippeligaen er klare - unntatt Brann. Hvis TV2 viser høydepunkter fra kampene mens de fortsatt pågår, vil det være negativt for fotballen.

Dersom Norges fotballforbund ikke klarer å stanse planene, vil det fra helga av være mulig å få full oversikt over alle kampene fra godstolen.

- Jeg er utrolig overrasket over at det blir konflikt på dette og at TV2 velger å legge seg på denne linja, sier daglig leder i Strømsgodset, Ole Arvesen.

- At kanalen så klart går på tvers av forbundet og klubbenes vilje, synes jeg er merkelig, spesielt med tanke på framtidig samarbeid.

- Jeg vil nødig overdramatisere dette, men det er åpenbart at vi kommer til å miste en del «nølere» hvis TV2 får det som de vil, sier Arvesen.

Kortsiktig

Administrerende leder i Lillestrøm, Bjarne Sognnæs, regner også med færre tilskuere på tribunen om ikke planene blir stanset.

- Faren er at det blir lettere for publikum å holde seg hjemme og at vi dermed ødelegger fotballgleden og livet på tribunen. Det vil til sjuende og sist også gi dårligere TV.

- Vi er også opptatt av å vise oss fram på fjernsyn, men vi har allerede merket en tendens til mindre publikum på TV-sendte kamper og ønsker ikke at denne utviklingen skal forsterkes.

Heller ikke Rosenborg er særlig fornøyd med TV2.

- En slik løsning taler i hvert fall ikke i retning av at det skal komme flere tilskuere til kampene, sier RBK-direktør Nils Skutle.

Forstår TV2

Direktør i Vålerenga fotball, Even Haugen, tror flere lag kan komme til å bli rammet av planene, men er lite bekymret på egne vegne.

- Jeg forstår at TV2 ønsker å tøye grensene på dette området. Det er ingen tvil om at det er god TV. Jeg tror likevel ikke at vi kommer til å oppleve noen publikumssvikt.

Brann positive

TV2s hjemmelag Brann er som eneste klubb Dagbladet har snakket med positive til planene. - Dette er ikke noe problem. Snarere tvert imot.

- I stedet for å stanse dette bør vi forsøke å utnytte mulighetene dette gir, sier Brann-direktør Harry Herstad.