Klubbene ringer Åge

Landslagstrener Åge Hareide er ufrivillig blitt rådgiver for proffklubber på jakt etter norske spillere.

Seinest tirsdag ringte Sunderland-manager Mick McCarthy direkte til Hareide for å stille spørsmål om Tippeliga-profilen Morten Gamst Pedersen. Og begeistret som han er for Tromsø-angriperen ble det naturligvis en del skryt fra Hareide sin side.

- Han ringte for å høre om Gamst Pedersen var aktuell for å spille. På den måten ville de slippe å reise på bomtur. Jeg sa han skulle starte, og at han ikke skal spille hele kampen, sier Åge Hareide til Dagbladet.

Liknende telefoniske forespørsler har landslagssjefen fått om Molde-spilleren Magne Hoseth og Vikings Brede Paulsen Hangeland.

- Ikke problem

Hareide har fortsatt et kjent navn på de britiske øyer etter sine proffår i Norwich og Manchester City på 80-tallet. Og slu managere rundt omkring går ikke av veien for å ringe til en person de kjenner framfor klubbledere de ikke aner hvem er.

- Dette er ikke noe problem, men jeg er veldig klar på at jeg ikke skal opptre som noen agent. Jeg forsøker å være så nøytral som mulig, og legger ikke noen føringer noen som helst vei. Eventuelle salg får bli et tema mellom selgende og kjøpende klubb, sier Hareide.

Blackburn-interesse

Blackburn-manager Graeme Souness har også lagret Hareides nummer, og han har fått høre de samme positive ordene om Gamst Pedersen som Mick McCarthy. Souness har sett TIL-spilleren tre ganger, og ryktes å nærme seg et bud på lynvingen.

- Om Morten spør meg til råds før en eventull utenlandskarriere, så vil jeg anbefale ham å gå til en klubb hvor han får spille.

Landslagskaptein og eks-Blackburn-spiller Martin Andresen tror Gamst Pedersen vil passe bra i Blackburn.

- Ikke drømme meg bort

- De er definitivt nysgjerrige på Gamst Pedersen. Blackburn savner en god venstrekant, og han er mer enn god nok til å spille fast for Blackburn. Men jeg vil ikke råde ham til noe som helst. Valget må han ta selv, sier Andresen til Dagbladet.

Sjøl tar TIL-spissen alle proffspekulasjonene med stor ro.

- Min jobb er å jobbe hardt for Tromsø, ikke drømme meg bort om hva som kan skje i framtida.