Klubbene ringer Åge

Landslagstrener Åge Hareide er ufrivillig blitt rådgiver for proffklubber på jakt etter norske spillere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seinest tirsdag ringte Sunderland-manager Mick McCarthy direkte til Hareide for å stille spørsmål om Tippeliga-profilen Morten Gamst Pedersen. Og begeistret som han er for Tromsø-angriperen ble det naturligvis en del skryt fra Hareide sin side.

- Han ringte for å høre om Gamst Pedersen var aktuell for å spille. På den måten ville de slippe å reise på bomtur. Jeg sa han skulle starte, og at han ikke skal spille hele kampen, sier Åge Hareide til Dagbladet.

Liknende telefoniske forespørsler har landslagssjefen fått om Molde-spilleren Magne Hoseth og Vikings Brede Paulsen Hangeland.

- Ikke problem

Hareide har fortsatt et kjent navn på de britiske øyer etter sine proffår i Norwich og Manchester City på 80-tallet. Og slu managere rundt omkring går ikke av veien for å ringe til en person de kjenner framfor klubbledere de ikke aner hvem er.

- Dette er ikke noe problem, men jeg er veldig klar på at jeg ikke skal opptre som noen agent. Jeg forsøker å være så nøytral som mulig, og legger ikke noen føringer noen som helst vei. Eventuelle salg får bli et tema mellom selgende og kjøpende klubb, sier Hareide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.