TØFF UKE:  Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær har hatt en travel uke. I dag la han fram Vålerengas tanker om KHL-spill fra og med kommende sesong for de andre GET-ligaklubbene. Foto: Lars Hulleberg /Dagbladet
TØFF UKE: Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær har hatt en travel uke. I dag la han fram Vålerengas tanker om KHL-spill fra og med kommende sesong for de andre GET-ligaklubbene. Foto: Lars Hulleberg /DagbladetVis mer

Klubbene skeptiske til Vålerengas KHL-flørt

Ishockeypresidenten: - Ubehagelig.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I dag ble det omtalte møtet mellom Ishockeyforbundet og eliteserieklubbene holdt på Ullevaal stadion.

Klubbene skulle for første gang bli informert om det pågående KHL-prosjektet til Vålerenga.

Oslo-klubben har blitt tilbudt en plass i den russiskbaserte proffligaen, som skal utvides kommende sesong. Den siste plassen er reservert årets norske seriemester.

Krever støtte Men prosessen krever fortgang. Vålerenga må offisielt søke innen april, og klubben vil ha Hockey-Norge med på laget.

- Det er en forutsetning at forbundsstyret stiller seg bak. Tidsperspektivet er tøft, men vi er avhengige av støtte fra vårt eget forbund, sier Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær til Dagbladet.

Det ble ikke foretatt noen avstemming på dagens møte. Ishockeypresident Nils Gerhard Nilsen opplyser at klubbene har fått frist til kommende onsdag med å komme med et svar.

- Vi er litt usikre på hva dette er, og hva konsekvensene for den hjemlige ligaen vil bli. Tilbakemeldingene fra klubbene var blandet, sier Nilsen til Dagbladet.

- Dette er ikke et stunt som Vålerenga skal gjøre på egenhånd. Vi ønsker ikke å beslutte noe som alle klubbene er uenige i, fortsetter han.

Dårlig presentasjon Flere av klubbene var misfornøyde med hva Vålerenga la fram på dagens møte. Derfor stiller heller ingen klubber seg bak Vålerenga, foreløpig.

En av klubbene som er skeptiske er Lørenskog.

- På bakgrunn av den infoen som ble fremlagt i dagens møte, er det umulig for Lørenskog å svare ja eller nei til om vi er positive til dette, sier Lørenskog-direktør Svein-Erik Edvartsen.

- Punkt en må være at det blir fremlagt en konkret prosjektbeskrivelse og det så vi ikke noe til under dagens møte. Ingen av klubbene eller forbundet, hadde noe svar på om dette er positvt eller negativt for norsk hockey. Presidenten avsluttet møtet med å si at dette kunne ha vært bedre forberedt. Det er vi enige med presidenten i, fortsetter han.

Klubbene Dagbladet har vært i kontakt med vil hverken si ja eller nei til om dette er bra for norsk ishockey. Vålerengas plan er å ha et lag i KHL, samt ha et lag i den norske eliteserien.

 KRITISK TIL PRESENTASJONEN:  Lørenskog-direktør Svein-Erik Edvartsen. Foto: Lørenskog.
KRITISK TIL PRESENTASJONEN: Lørenskog-direktør Svein-Erik Edvartsen. Foto: Lørenskog. Vis mer

Forbundsstyret vil holde et møte etter å ha fått tilbakemeldingene fra klubbene. Så vil Vålerenga få den endelige svaret.

- Vi har dårlig tid. Tsjekkia brukte to år på å etablere lag. Vi fikk den første forespørselen i september 2013. Noen ganger må man bare ta beslutninger under et tidspress, men det er ubehagelig, erkjenner presidenten.

Etter det Dagbladet erfarer så ville ingen av klubbene si om de var postive eller negative, på bakgrunn av at ingen konkrete planer ble lagt fram.

Tøff uke Selv om tiden er knapp, har ikke VIF-direktør Jan Tore Kjær fått brukt på langt nær så mye tid som han hadde håpet på prosjektet.

- Det har blitt veldig liten tid til KHL-prosjektet. Nå håper jeg vi kan legge dette bak oss i dag, og fokusere på semifinalen mot Storhamar som starter i morgen. Vi stiller med det samme laget som ledet serien med tolv poeng, før vi forsterket, sier VIF-direktøren med et smil.

Vålerengas to forsterkninger denne sesongen, Eric Chouinard (33) og Brendan Brooks (35), har begge spilt uten gyldig arbeidstillatelse, og ingen av de er derfor med når Storhamar gjester Jordal Amfi i morgen.

Nå viser det seg at det ikke bare er Vålerenga som har slurvet med regelverket.

Tidligere i dag meldte NRK at også Rosenborg og Tønsberg har brukt spillere uten arbeidstillatelse.