BLIR POLITISAK: Overgangssaken rundt Veigar Páll Gunnarsson har nå havnet hos politiet i Asker og Bærum. Nå er Vålerenga og Stabæk innstilte på å samarbeide med politiet.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
BLIR POLITISAK: Overgangssaken rundt Veigar Páll Gunnarsson har nå havnet hos politiet i Asker og Bærum. Nå er Vålerenga og Stabæk innstilte på å samarbeide med politiet.Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Klubbene vil samarbeide med politiet

Stabæk, VIF og RBK hilser etterforskningen velkommen.

Stabæk, Vålerenga og Rosenborg er alle positive til at politiet skal etterforske overgangssaken til Veigar Páll Gunnarson.

Asker og Bærum politidistrikt opplyste torsdag at det er iverksatt etterforskning for å se om det er skjedd noe straffbart i saken om Gunnarssons klubbskifte fra Stabæk til Vålerenga.

- Det er ikke noe vi har tatt initiativ til, men vi ser fram til at politiet nå skal etterforske. Vi føler oss trygge på at vi da får en grundig og rettferdig behandling, sier konstituert styreleder i Stabæk, Jarl Øverby, til TV 2.

Vålerenga vil også samarbeide med politiet.

- Vålerenga Fotball vil gi politiet full støtte i etterforskningen, og vi ser fram til at saken blir gjennomgått av politiet, sier styreleder Odd Skarheim i en pressemelding.

Stabæk og Vålerenga ble enige om en pris på 1 million kroner for islendingen, mens VIF samtidig betalte rundt 4 millioner kroner for en kjøpsopsjon på Herman Stengel. Den franske klubben Nancy hadde krav på 50 prosent av overgangssummen for Gunnarsson og føler seg lurt for penger.

Rosenborg var også villig til å inngå en avtale om Gunnarsson, og trondheimsklubben vil derfor også bli etterforsket for sin rolle. Sportslig leder Erik Hoftun sier RBK vil forholde seg på samme måte til politiet som til påtalenemnda i Norges Fotballforbund.

- Det betyr at vi vil samarbeide, svare på spørsmål og fortelle sannheten, sier Hoftun til TV 2.

(NTB)