Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klubbikonets sønn fikk debuten

Går i fotsporene til far og bestefar.

INNHOPP: Daniel Maldini står på linjen, klar til å bli byttet inn i Serie A-kampen mot Hellas Verona søndag 02. februar. Foto: Spada / AP
INNHOPP: Daniel Maldini står på linjen, klar til å bli byttet inn i Serie A-kampen mot Hellas Verona søndag 02. februar. Foto: Spada / AP Vis mer

Søndag spilte AC Milan hjemme mot Verona i serie A. Zlatan Ibrahimovic glimtet med sitt fravær, da han var ute av troppen på grunn av influensa.

Lagene spilte 1-1, et sviende poengtap for klubben i jakten på Europa-plass. Veronas Davide Faraoni scoret kampens første mål etter 13 minutter, før Hakan Çalhanoglu utliknet i det 29. minutt. Veronas Sofyan Amrabat ble utvist i det 68. minutt, men likevel klarte ikke hjemmelaget å dra i land seieren.

Likevel var det et høydepunkt.

I overtidsminuttene ble unggutten Daniel Maldini (18) byttet inn for spanske Samu Castillejo, og debuten var et faktum.

- Debuten var en drøm, skam om resultatet. Verona er et tøft lag. Vi håper å vinne den neste. Dette var et mål som jeg har satt meg, nå må jeg bare fortsette, sa Maldini til Milan TV etter kampen, gjengitt i italienske Sky Sports.

Sterk bakgrunn

Maldini, som er sønn av tidligere Milan-legende og nåværende direktør Paolo Maldini, fikk dermed sine første minutter i Serie A, i samme klubb som faren spilte i hele sin karriere. Paolo Maldini kan regnes som en av tidenes beste forsvarsspillere.

Også bestefaren Cesare spilte i AC Milan. Debuten hans kom allerede i 1954, og i løpet av karrieren tok han fire Serie A-titler og vant Mesterligaen én gang. Etter at fotballkarrieren var over, tok han steget videre som fotballtrener og har blant annet trent Italias landslag, AC Milan og Paraguay. Cesare gikk bort i 2016, 84 år gammel.

Paolo, som har rekorden med flest kamper i Serie A, hele 647, har vunnet ligaen sju ganger og tatt fem Champions League-titler. Han debuterte allerede som 16-åring tilbake i 1985. Legenden har også 125 landslagskamper for Italia.

CHAMPIONS LEAGUE: Paolo Maldini i aksjon mot Liverpools Steven Gerrard i finalen i mesterligaen i 2007. AC Milan vant 2-1. Foto: Back Page Images/REX
CHAMPIONS LEAGUE: Paolo Maldini i aksjon mot Liverpools Steven Gerrard i finalen i mesterligaen i 2007. AC Milan vant 2-1. Foto: Back Page Images/REX Vis mer

Angrepsspiller

Til tross for at både far og bestefar var forsvarsspillere, har unggutten utviklet seg lenger fremme i banen. Daniel Maldini spiller offensiv midtbane.

Broren til Daniel, Christian, har også spilt for AC Milan, men da på ungdomsnivå. Han er for øyeblikket bosmanspiller.

AC Milan ligger nå på åttendeplass i den italienske ligaen, sju poeng bak topp fire.